Gündem
  • 5.8.2024 23:50

Kassam saldırıyla tanksız kalan İsrail vurulan hurdaları tamir için tank hastanesi kurdu

Kassam mücahitleri eşi benzeri görülmedik bir cengaverlikle İsrail tanklarını tek tek avladı..
İsrail'in 5. nesil ana muharebe tankı: Merkava'ların çoğunu hurdalığa yolladı.. 
Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada 1.108 tankı, 74 askeri buldozeri ve 55 asker taşıyıcıyı tamamen veya kısmen imha ettiğini bildirdi.. Kassam mcahitleri israil tankını el yapımı Yasin füzeleriyle vurarak kullanılamaz hale getirdiklerini bildirmişti.
İsrail'in yalanladığı bu rakamlar şimdi ortaya çıktı..
Tanksız kalan İsrail Kassam'ın vurduğu tankları tamir edip takrar cepheye sürmek için tank hastanesi kurdu…

Tarek Bedir 🇪🇬 Tarek Bedir açık

İşte Gazze'deki direniş saldırılarının şiddetine tanıklık eden, işgal makinelerini tamir eden askeri tesis "İsrail Tank Hastanesi"

Gazze'deki çatışmalar, İsrail işgal ordusunun "Teknoloji ve Lojistik Departmanı" nı, Filistinli grupların saldırıları sonucu hasar gören askeri araçları onarmak için zamana karşı yarışa girmeye zorladı; öyle ki, bir askeri merkez, gayri resmi olarak çalışan bir "tank hastanesi" haline geldi. -Durun, bunun ilan edilen faaliyeti iken... Bu bölüm, savaşın başlangıcından bu yana askeri araçların sıklıkla hedef alındığının bir resmidir. 

Al Arabiya Channel - Gazze çatışmalarında bir İsrail tankı imha edildi | Facebook

Savaşın başlangıcından bu yana direniş gruplarının Gazze'deki İsrail tanklarını hedef alan yüzlerce video yayınlamasına rağmen işgal , füzeler ve pusularla vurulan askeri araçlardan kaynaklanan kayıpların boyutuna ilişkin gerçekleri gizliyor ve yaşananları belgeleyen video ve fotoğrafları görmezden geliyor. 

"كتائب القسام" تنشر صوراً عن الدمار الذي ألحقته بالدبابات الإسرائيلية

İsrail'in gizliliği ışığında, sosyal ağlarda yayınlanan video ve fotoğrafların yanı sıra, savaşın başlangıcından bu yana "Teknoloji ve Lojistik Dairesi"nin faaliyetlerine ilişkin açık kaynakların araştırılması, savaşa katılan araçlardaki bazı hasarların izlenmesine yardımcı oluyor. çatışmalar ve işgal ordusunun Gazze'deki savaşları sırasında karşılaştığı zorlukların boyutu. 

Merkava | Askeri ve Uzay Teknolojileri Forumu

El Kassam Tugayları, direnişin savaşın başlangıcından bu yana yaklaşık 1.108 tankı, 74 askeri buldozeri ve 55 asker taşıyıcıyı tamamen veya kısmen imha ettiğini tahmin ederken, Maariv gazetesi Haziran 2024'ün sonunda 500'den fazla kişinin bulunduğunu bildirdi. İsrail zırhlı araçları Gazze'de hasar gördü.

İsrailli bir Merkava tankı doğrudan saldırıda Al-Yassin RPG mermileriyle hedef alındı ​​- Arap Savunma Web Sitesi

Savaşın başlangıcından bu yana ilk kez işgal, Temmuz 2024'ün ortalarında, çoğu savaşta hasar gören ve tankların çoğunun atıl hale gelerek kullanılmaz hale gelmesinin ardından ihtiyaç duyduğu tanklarda eksiklik olduğunu itiraf etti. savaş veya eğitim için.

Türk Ordusuna ait T-155 Fırtına SPG'sinin kalıntıları - Topçu Severler Grubu - ModDB


İşgal ordusunun askeri makineleri “Teknoloji ve Lojistik” Dairesi'ne bağlı bölümlerde onarılıyor ve ordu ve İsrail medyası, “Teknoloji ve Lojistik Hizmetler” dairelerinin yoğun çalışma faaliyeti olmadan işlerin zor olacağını söylüyor. askerler savaşa devam edecek. 

El Kassam, İsrail'e ait Merkava tankının ezilişinin fotoğraflarını yayınladı Araplar

Tel Aviv'in doğusundaki Tel Hashomer'de bulunan Teknoloji ve Lojistik Dairesi'ne bağlı Piyade 7000 Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, zırhlı muharebe araçlarının onarımı ve yenilenmesi konusunda en önemli ordu merkezlerinden biri. 

Yedioth Ahronoth gazetesinin 13 Mayıs 2023'te merkez içinde  yayınladığı rapora göre merkez, 7 Ekim 2023'ten (Gazze savaşının başladığı gün) bu yana haftanın yedi günü 24 saat çalışıyor.

İsrail tank onarım merkezindeki yetkililerin açıklamaları, Gazze'deki çatışmalarda hasar gören çok sayıda askeri aracın teslim alındığını gösteriyor. İsrail raporlarında , 7 Ekim 2023'ten sonra "Maşa" merkezinin hasar gören bir "tank hastanesi"ne dönüştürüldüğü belirtiliyor. direniş grevleriyle.

Merkez, işgal ordusunun Gazze'de özellikle mahallelere girdiği çatışmalarda ağır askeri araçlara acil ihtiyaç duyması nedeniyle zaman baskısı altında çalışıyor. 

"Maşa" Merkezi'nin açıklanan faaliyeti, D9 olarak bilinen asker taşıyıcıları ve buldozerlerin onarımının yanı sıra, İsrail'in her zaman gücüyle övündüğü bir tank olan Gazze'deki direnişin hedef aldığı "Merkava" tanklarının onarıldığını gösteriyor. Hepsi Gazze'de greve maruz kaldı. 

Teknoloji ve Lojistik Departmanı, konunun İsrail askeri kurumu açısından hassasiyeti nedeniyle tamir ettiği İsrail tanklarının ve diğer askeri araçların sayısına ilişkin kesin rakamlardan bahsetmiyor, ancak Kolordu'daki yetkililerin ayrı beyanları konunun bir kısmını açıklığa kavuşturuyor. işgal ordusunun askeri kayıplarının büyüklüğü. 

İşgal ordusunun internet sitesinde yayınlanan kısa bir röportajda, “Teknoloji ve Lojistik” Dairesinin “Teknoloji ve Bakım” Kolordu yetkilisi Çavuş Erez, 21 Kasım 2023'te, yani 15 gün sonra şunları söyledi: İşgalin Gazze'ye kara harekâtının başlangıcında, Gazze Şeridi'ndeki çatışma alanından diğer araçları “kurtarmanın” yanı sıra düzinelerce askeri güç tarafından tamir edilmişti. 

Çavuş Erez'in açıklamasından günler önce El Kassam Tugayları, 11 Kasım 2023'te Gazze'de savaşın başlamasından bu yana 160'tan fazla askeri aracın tamamen veya kısmen imha edildiğini belgelediklerini açıklamıştı. 

Maşa Merkezi'nde çalışan sivil bir çalışan, Yedioth Ahronoth gazetesine yaptığı açıklamada, merkezin hedef alınan çok sayıda askeri aracın onarılması konusunda yaşadığı büyük baskıyı şöyle özetledi: “7 Ekim'den bu yana 7 gün 24 saat çalışıyoruz. bir hafta boyunca uyumuyoruz ya da dinlenmiyoruz. 

Yedioth Ahronoth gazetesinin 13 Mayıs 2024'te yayımladığı haberde, "Maşa" merkezine gelen bazı durumlarda, bazı askeri araçların vurulduğu yerlerin, savaş mürettebatının ölümcül yaralar aldığını açıkça gösterdiğine dikkat çekti. 

Zaman, İsrail askeri araçlarının onarımı için büyük bir zorluk teşkil ediyor ve İsrail ordusunun itirafına göre, "Maşa" merkezine gelen hasar görmüş veya tahrip olmuş tanklar ve zırhlı personel taşıyıcılarının savaş alanlarına dönmesi için birkaç haftaya ihtiyacı var. 

Dabi Devlet Fonu ile ortaklığı 

İsrail fotoğrafları ve videoları, araçlara yönelik direniş saldırılarını belgeliyor

Sosyal medya ağlarında ve bazı İsrail medyasında, askeri araçların bakımından sorumlu askerler tarafından yayınlanan videolar ve fotoğraflar, İsrail'in Gazze'deki çatışmalar sırasında araçlara verilen zararın resmi olarak tanınmasının bir görüntüsünü veriyor. 

İsrail Kanal 11'in Mart 2024'te yayınladığı videoda , işgal ordusunda görev yapan bir kadın asker, Gazze savaşlarına katılan askeri araçlara verilen zararlardan örnekler gösteriyor. Kadın asker, direnişçilerin tanklara attığı RPG mermilerinin etkilerini anlatıyordu . . 

Videoda ayrıca tanksavar füzesi tarafından hedef alınan bir tank gösteriliyor ve askerlerin onarmaya çalıştığı tankta hasar izleri görülüyor. 

Gazze'deki direniş gruplarının işgal ordusuna ait askeri araçları hedef almasının etkileri - İsrail Kanal 11

Diğer görüntülerde İsrail askeri araçlarına Gazze'de düzenlenen çeşitli saldırıların etkileri gösterilirken, asker videoda Gazze'den gelen tankların hasar görüp imha edildiğini anlattı. 

Instagram'da işgal ordusunun Teknoloji ve Bakım Kolordu'na ait bir hesap, Kolordu'nun askeri araçların onarımı ile ilgili faaliyetlerine ilişkin fotoğraf ve videolar yayınlıyor. Hesap, bazı paylaşımlarında tank hasarlarını onarmaktan sorumlu askerlerin gece gündüz çalıştığını belirtiyor. . 

“Teknoloji ve Bakım Kolordu” hesabının Instagram'da paylaştığı fotoğraf, askeri bir aracın Gazze'den çekildiğini gösteriyor - Instagram

Hesap, bir gönderisinde İsrail askerinin Gazze çatışmalarında işgal ordusunun yüzlerce zırhlı aracının hedef alındığına dikkat çektiği bir video yayınladı ve videoda şunları söyledi: “Yüzlercesini geri verdik. işe yarayacak araçlar." 

“Teknoloji ve Bakım Kolordu” hesabının Instagram'da paylaştığı fotoğraf, askeri bir aracın Gazze'den çekildiğini gösteriyor - Instagram

YouTube'da Teknoloji ve Bakım Birliği Derneği adlı bir kanal, bazıları askeri araçların onarım operasyonlarının görüntülerini, bazıları da araçların onarım için Gazze Şeridi'nden çekilmesini içeren videolar yayınlıyor. 

İsrail tanklarını onarmak için yedek parça satın almak

İsrail'in Gazze'ye kara saldırısının başlamasından bu yana işgal ordusu, tanklar ve diğer askeri araçlar için büyük miktarlarda yedek parça satın aldı, planlanan silah ihracatı anlaşmalarını iptal etti ve Şeridi'nde devam eden çatışmalarda ordusunun ihtiyaçlarının karşılanmasına öncelik verdi. 

Aralık 2023'te İsrail Savunma web sitesi, işgal ordusunun Savunma Bakanlığı'nın Merkava tankları ve Tiger zırhlı personel taşıyıcıları için yaklaşık bir milyar şekel değerinde yedek parça satın aldığını bildirdi.

Bu alımların değeri bir milyar şekel olarak gerçekleşti ve internet sitesine göre bakanlık ayrıca ordunun zırhlı birlikleri için büyük miktarlarda koruma ekipmanı, kurtarma araçları ve yedek parça da satın aldı. 

Ocak 2024'te İsrail Savunma Bakanlığı, Merkava tanklarının üretiminde bakanlığın ana tedarikçisi olarak hizmet veren Aşkelon'daki Ashot Ashkelon şirketine ödenmek üzere önümüzdeki üç buçuk yıl için 59 milyon şekel tutarında bir miktar tahsis etti. “Kaplan” araçları. 

İsrailli Calcalist internet sitesi , şirketin CEO'su Eli Damari'nin, Savunma Bakanlığı'ndan gelen taleplerin hızının savaş sırasında önemli ölçüde arttığını söylediğini aktararak, daha önce şirketten talep edilmeyen yedek parça taleplerinden bazılarının 2010'da şirketten talep edilmediğini açıkladı. önceki yıllar. 

Ayrıca Gazze'deki çatışmalar, işgalin savaşın başlangıcını iptal etmesine ve yüzlerce eski "Merkava" tankının yabancı ve Avrupa ordularına ihraç edilmesi planına neden oldu. 

İsrail gazetesi Calcalist, Aralık 2023'te bu tankların modası geçmiş Merkava Mark 3 ve Merkava 2 olduğunu bildirerek, işgalin son yirmi yılda bu tankları gelişmiş Merkava 4 tanklarıyla değiştirdiğine dikkat çekti. 

Son olarak, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nün tahminleri, İsrail internet sitesi Globes'un 20 Mart 2024 tarihli haberine göre, İsrail işgal ordusunun yaklaşık 1.200 tank ve 530 topçuya sahip olduğunu gösteriyor. 

Güncellenme Tarihi : 6.8.2024 00:44

İLGİLİ HABERLER