Gündem
  • 16.6.2024 22:30

Kassam'ın keskin nişancısı İsrail askerlerini böyle vurdu

Hamas'ın El Kassam Tugayları Gazze'deki İsrail güçlerine yönelik yeni saldırıları duyurdu

El Kassam Tugayları, Gazze şehrinin doğusundaki Zeytun bölgesinde bubi tuzaklı bir evi İsrail güçleri ile birlikte patlattı.

Hamas direniş grubunun silahlı kanadı Cuma günü Gazze Şeridi'ndeki İsrail askerlerine yönelik daha fazla saldırı düzenlendiğini duyurdu ve askerlerin çoğunu öldürüp yaraladığını iddia etti.

El Kassam Tugayları yaptığı açıklamada, Gazze şehrinin doğusundaki Zeytun mahallesinde İsrail güçlerinin bulunduğu bubi tuzaklı bir evi patlattığını ve bu durumun güç arasında kayıplara yol açtığını söyledi.

Açıklamada, El Kassam savaşçılarının, yaralıları tahliye etmek için bölgeye yakın bir yere inen İsrail helikopterini tespit ettiği belirtildi.

Başka bir açıklamada El Kassam, savaşçılarının doğu Zeytun bölgesinde bir tünel şaftını havaya uçurduğunu ve İsrail askerleri arasında kayıplar bıraktığını söyledi.

Grup, güneydeki Refah kentinde, Refah'ın batısındaki Tel el Sultan mahallesindeki İsrail güçlerine havan topları ateşlediğini ve aynı bölgede bir İsrail tankını da roket güdümlü el bombasıyla hedef aldığını söyledi.

İsrail ordusu El Kassam'ın açıklamaları hakkında henüz yorum yapmadı.

Daha önce İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güney ve orta kesimlerindeki saldırılarının devam ettiğini bildirerek, "son 24 saat içinde ordu güçlerinin bir dizi militanı ortadan kaldırdığını ve çok sayıda silah ve yeraltı tüneli açıklığı keşfettiğini" iddia etti.

Hamas ve Hizbullah'ın insansız hava aracı savaşı İsrail'in güvenliğine yeni tehditler oluşturuyor

İsrail'in bölgedeki İslamcı muhalifleri tarafından kullanılan İHA'lar, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yeni ve yıkıcı şekillerde kullanılıyor.

7 Ekim'deki açılış saldırısında sabah 6.30 civarında, İsrail'in arkasına yüzlerce roket ateşlendiğinde, Hamas'ın askeri kolu düzinelerce İHA'yı harekete geçirerek gözlem kulelerine, yani "atıcıların" mevzilerine küçük patlayıcılar attı. Gözlem ekiplerinin gözlerini kör ediyor.

Saldırı sırasında insansız hava araçları sınıra yakın tanklara ve zırhlı personel taşıyıcılara patlayıcı attı . Bu, düzinelerce terörist ekibinin Filistin topraklarından çitlere koşarak patlayıcı cihazlar yerleştirmesine ve yüzlerce teröristin motosikletlerle girdiği hava deliklerini açmasına olanak sağladı. Öldürmek, yakmak, kaçırmak, tecavüz etmek için karakollara ve yerleşim yerlerine doğru yaya koşanlar vardı.

Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nden kıdemli araştırmacı Dr. Liran Antebi, bu hafta Walla ile yaptığı röportajda, "7 Ekim'de IDF'nin Gazze Tümeni'ndeki gözlem kulelerine saldıran insansız hava araçlarını gördüğümde kalbim kırıldı" dedi.

"İHA konusuyla ilgili 2013 yılında başlayan araştırmam kapsamında savunma sistemindeki yetkililerle kavga ettim. Harekete geçeceklerini umuyordum, bunu konferanslarda sunduğumda bana bunun bir silah olduğunu söyleyeceklerdi. Roket yağmuruna tutulmak, drone faaliyetindeki bu patlamanın ipucu olacağını söyledim ve 'Bununla hassas vuruş yeteneği üretmek mümkün, bunlar oyunun yeni kuralları, buna itibar edilmemeli' dedim. yağmurda bir damla gibi."

Devlet Komptrolörü'nün 2017 ve 2021'deki raporları, Hamas'ın Gazze Tümeni ve Güney Komutanlığı komutanlarının sinirlerini sınadığı güney cephesini de karakterize eden insansız hava aracı tehdidi konusunda İsrail'deki boşluklara ve hazırlıklılığa işaret ediyordu.

Drone'lar engelsiz bir şekilde bir yandan diğer yana geçti. IDF zaman zaman onları vurmaktan gurur duyuyordu , ancak gözlemciler savaştan çok önce, pek çok insansız hava aracının İsrail topraklarını gezdikten sonra sorunsuz bir şekilde geri döndüğünü ifade etti.

Zaten IDF ileri karakolları ve kuvvetlerin konuşlandırılması hakkında istihbarat topladıklarını varsayabiliriz.

Kudüs Tugayları, Gazze Şehri'nin güneybatısındaki Netzarim ekseninde bir Siyonist askerin keskin nişancı saldırısına uğradığını söyledikleri sahneleri gösteriyor.

Güncellenme Tarihi : 16.6.2024 22:37

İLGİLİ HABERLER