Dünya
  • 27.8.2024 21:33

Katalan hükümeti Müslümanlara hakaret eden belediye başkanını cezalandırdı

Katalan hükümeti, bir televizyon programında Müslümanlara hakaret ettiği gerekçesiyle bölgenin belediye başkanına para cezası kesiyor.

Silvia Oirols, Katalonya yerel parlamentosunda aşırı sağcı milliyetçi "Alianca Catalana" partisinin bir üyesidir/İletişim platformları

26 Ağustos 2024 Pazartesi günü, İspanya'nın doğusundaki özerk Katalonya bölgesi hükümeti , bir televizyon programında Müslümanlara hakaret ettiği gerekçesiyle aşırı sağcı bir belediye başkanına 10.000 euro para cezası verdi.

Yetkililer, Katalonya'nın Girona kentindeki Ripoll belediye başkanı ve Katalonya yerel parlamentosunda aşırı sağcı milliyetçi "Aliansa Catalana" partisinin üyesi olan Silvia Oerols'a para cezası verdi. 

Silvia, 2022'de yayını durduran 8TV televizyon kanalına yaptığı açıklamada, bölgede yaşayan Müslümanların Katalan kimliğine tehdit oluşturduğunu söyledi.

Sylvia, İspanya'ya, özellikle de Müslümanlara kitlesel göçün gelişini, bunları kadın sünneti ve zorla evlendirme gibi uygulamalarla ilişkilendirdiği için eleştirdi.

Sylvia, (X) platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, kendisine verilen para cezasının ifade özgürlüğüne saldırı olduğunu değerlendirerek, "Mevcut sansür ve ideolojik zulüm terörü artırıyor" dedi.

Ayrıca blogunda şunları söyledi: "Katalan hükümetinin Eşitlik ve Feminizm Bakanlığı son itirazı reddediyor ve İslam'ın Batı değerleriyle uyumsuz olduğu yönündeki açıklamam nedeniyle 10.001 avroluk para cezasını onaylıyor."

İspanya'nın en fazla Müslüman nüfusuna sahip bölgesi olan Katalonya'da resmi kayıtlara göre yaklaşık 700 bin Müslüman yaşıyor.

Güncellenme Tarihi : 27.8.2024 21:07

İLGİLİ HABERLER