Gündem
  • 14.9.2024 11:09

Katar emirinin annesi : Gazze'de hayal kırıklığına uğradık

Katar Emiri'nin annesi: Hayal kırıklığına uğradık

Katar Emiri Tamim bin Hamad'ın annesi Şeyha Moza bint Nasser, Gazze'de yaşananların, medeni olduğunu iddia eden, bizim öyle zannettiğimiz ve hayal kırıklığına uğradığımız bir dünyanın vahşetini ortaya çıkardığını söyledi..
Şeyha Moza Bint Nasser, “Vicdanı ve ahlakı olan hiç kimse Gazze'de olanları kabul edemez.” dedi.

صاحبة السمو الشيخة موزا بنت ناصر | الرئيسية

Her Şeyden Önce Eğitim Vakfı'nın Uluslararası Eğitimi Saldırılardan Koruma Günü'nü “Tehlikede Eğitim: Savaşın İnsani Bedeli” başlığıyla kutlamasında Şeyha Moza, şunları kaydetti: “Eğitime yönelik saldırıdan bahsederken, bunu kastetmiyorum. Elbette eğitimin soyut anlamı, daha ziyade kapsamlı anlamı Eğitim, eğitim gemisinin onları götürmesini istediği geleceğin hayalini kuran ve ebeveynlerin hayalini kurduğu masum çocuklarla dolu sınıflar anlamına gelir. bilgi birikimiyle bu çocukları kendi hayallerine ve ailelerinin hayallerine ulaştırmak için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar.”

الشيخة موزا بنت ناصر تصور الأناقة الملكية في 7 إطلالات خلابة | هاربرز بازار

"Gazze savaşının insani maliyetinin vicdan, ahlak veya insani ilkeleri olan herkes tarafından kabul edilemeyeceğini" diye ekledi: "Ben Filistinlilere ve uluslararası hukuka karşı işlenen suçlara kızgın olanlardan biriyim."

الشيخة موزا بنت ناصر تحيي الإرث الخليجي بإطلالة مستوحاة من العقال المقصب

Şöyle ekledi: "Gazze'de işlenen suçların boyutuna ve sayısına kızgınım. Felaket gerçeğinden kaçan ve ilkelerinin asilliğine aykırı olan şeylere bulaşan insanlığımızın skandal sessizliğine kızgınım. Öfkeliyim. Medeni olduğunu iddia eden uluslararası bir topluluğa, ardından Gazze'nin bu iddiayı çürüterek ölümünü ilan etmesine kızıyorum. İnsan hakları ve uluslararası hukukun üstünlüğü hakkında çokça konuşan ancak Gazze'de yaşanan soykırım konusunda sessiz kalan ülkelerin liderleri, Filistin'in kendi ana sorunları olduğunu söylediğini sık sık duyduğumuz liderlere kızgınlar ve biz bu merkeziliği İsrail'de görmüyoruz. pozisyonları.

الشيخة موزا بإطلالات أيقونية تحمل أرقى المعاني | ET بالعربي

Şeyha Moza, şunları kaydetti: "Gazze'de yaşananlar, medeni olduğunu iddia eden bir dünyanın vahşetini ortaya çıkardı, biz de öyle sanıyorduk ama burada sadece suç işleyenleri, çocukları öldürenleri, öldürenleri kastetmiyorum. kadınlar, aynı zamanda bu vahşi saldırıyı para ve teçhizatla destekleyenler, sessiz kalmayı ya da Gazze'de olup bitenleri izlemeyi tercih edenler ve açık ya da örtülü olarak saldırganlığı teşvik edenler.”

Sözlerine şöyle devam etti: "Her gün tekrarlanan katliamlarla soykırımın devamını temsil eden vahşi bombardımana maruz kalan Gazze'den başlamaktan daha acil, gerçekçi ve ahlaki bir başlangıç ​​olamaz; vahşetlerden biri de zulmü olan katliamdır. Al-Daraj semtindeki Al-Taba'een Okuluna sığınan yüzden fazla yerinden edilmiş Filistinli öldürüldü... ve eğer herhangi bir ülke bunu yaptıysa, Asya'da veya Afrika'da, eğer bu katliam işlenmişse, uluslararası toplum tereddüt etmeden onu kuşatmak ve cezalandırmak için acele ederdi.”

Güncellenme Tarihi : 14.9.2024 11:45

İLGİLİ HABERLER