Asayiş
  • 10.7.2024 21:02

Kayseri provokasyonu.. Ümit Özdağ pişirdi PKK ve FETÖ dağıttı

Kayseri'deki olaylarda terör bağlantısı: FETÖ ve PKK'nın parmağı çıktı!

Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada; Kayseri'de yaşanan olaylarla ilgili provokatif ve dezenformasyon paylaşımda bulunan hesapların bazılarının PKK/KCK, bazılarının FETÖ/PDY müzahiri olduğu tespit edildi. Olayların derinlemesine analiz edildiği ve geniş çaplı istihbarat çalışmaları sonucunda bu bilgilerin teyit edildiği belirtildi.

Suriye uyruklu kişinin, aynı ülke vatandaşı bir çocuğa cinsel istismarda bulunmasının ardından meydana gelen olayları provoke eden ve sosyal medya üzerinden geniş kitlelere yayılan paylaşımlarla ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Güvenlik birimleri, bu paylaşımları analiz ederek provokatif içerikler yayan hesapların izini sürdü. Yapılan araştırmalarda, bu hesapların bir kısmının PKK/KCK ile bağlantılı olduğu, bir kısmının ise FETÖ/PDY müzahiri olduğu belirlendi.

Güvenlik yetkilileri, olayların kontrollü bir şekilde büyütülerek kamu düzenini bozmak ve toplumsal huzuru zedelemek amacı güttüğünü ifade etti. İstihbarat çalışmalarının, sosyal medya üzerindeki dezenformasyonun daha geniş kapsamlı operasyonların parçası olduğunu gösterdiği vurgulandı. Bu paylaşımlar, toplumun hassas noktalarına dokunarak kışkırtma yapmayı amaçlamakta ve vatandaşların güven duygusunu hedef almaktaydı.

Yetkililer, vatandaşları bu tür provokasyonlara karşı uyararak, bilgi kirliliğine ve dezenformasyona karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Güvenlik birimlerinin hızla harekete geçerek provokatif içerikleri belirleyip sorumluları adalete teslim etme yönünde çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Ayrıca, sosyal medya platformlarının daha sıkı denetlenmesi ve bu tür zararlı içeriklerin yayılmasının önüne geçilmesi için çeşitli tedbirler alınacağı bildirildi.

PROVOKATİF PAYLAŞIMLAR TESPİT EDİLDİ
Kayseri'den sonra Hatay, Gaziantep, Konya, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere 22 ile sıçrayan, Suriye'nin kuzeyinde Türk güçlerinin kontrolü altındaki bölgelerde de gerilime yol açan sosyal medyadaki provokatif paylaşımlarla ilgili çalışma yapıldı.

FETÖ VE PKK İZİ
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; yapılan çalışmalarda provokatif ve dezenformasyon paylaşımda bulunan hesapların bazılarının PKK/KCK, bazılarının FETÖ/PDY müzahiri olduğu, bunların yanı sıra Amerika ve Almanya bağlantılı şahısların da bulunduğu tespit edildi.

Güvenlik kaynakları, sosyal medya üzerinden huzuru bozmaya yönelik hareket eden bu unsurların terör örgütleriyle bağlantılarının tespit edildiğini belirtti.

TERÖR BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan hesapların bağımsız olarak hareket etmedikleri, provokatif eylemlerin artmasını sağlayan bu hesapların bağlı oldukları örgütler tarafından maşa olarak kullanıldığı, terör örgütlerinin de Türkiye karşıtı hareketlerde başka dış odaklar tarafından yönetildiğinin değerlendirildiğini kaydetti.

 

 

Güncellenme Tarihi : 10.7.2024 21:19

İLGİLİ HABERLER