Spor
  • 18.9.2024 12:28

Kenan Yıldız'ın golü Şampiyonlar Ligi'ni salladı

Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Juventus ile PSV Eindhoven, İtalya'da karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekipte ilk 11'de sahaya çıkan milli oyuncu Kenan Yıldız, attığı golle deprem etkisi yaratırken, İtalyan basını mest oldu. İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Juventus sahasında PSV Eindhoven'ı konuk etti. Milli yıldız Kenan Yıldız mücadeleye ilk 11'de başladı.

Karşılaşmanın 21. dakikasında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Kenan Yıldız'ın ceza sahasına soklarak sağ ayak içiyle uzak köşeye yaptığı harika vuruşta top filelere gitti: 1-0. 27. dakikada McKennie ve 52. dakikadaNico Gonzalez'in golleriyle Juventus, rakibini 3-0 mağlup etti.

GAZZETTA: KENAN SERSEMLETTİ, JUVE YARALADI

"Bir yıl aradan sonra kupaya dönen Juve, Hollandalıları net bir skorla mağlup etti. İyi bir başlangıçtan sonra Kenan Yıldız ve arkadaşlarının etkisine dayanamayan PSV için çok Juventus büyük geldi. Türk mücevher, çocukluğundan beri hayran olduğu Del Piero benzeri gollerden birini atmaya karar verdi. Kenan Yıldız'ın devreye girmesiyle ayağa kalkan ve coşku içinde olan stadyum, rüya gibi bir maçla birlikte Avrupa'ya geri dönüyor."

 

 

 

 

10 NUMARANIN SORUMLULUĞUNU ALDIN

'10 NUMARANIN SORUMLULUĞUNU ALDIN'

açın ardından Sky Sports'ta yorumlarda bulunan İtalyan futbolunun ve Juventus'un efsane 10 numarası Allesandro Del Piero, kendisini idol olarak gören Kenan Yıldız ile ilgili şunları söyledi: "Onun adına çok mutluyum, harika bir oyun oynadı ve 10 numaranın sorumluluğunu omuzlarına aldı. Senin adına çok mutluyum Kenan". Kenan Yıldız ise, "Şu anda biraz gerginim" diye cevap verdi.

Ne gol ama mamma mia: Kenan Yıldızın golü Şampiyonlar Ligini salladı

Ardından ise attığı golde ki Cambiasso, Türk oyuncu daha sonra golünü şöyle anlattı; "Cambiaso'nun kanattan koşması iyiydi, hareketi doğru alanı yarattı." Bu esnada stüdyoda Kenan'ın golü tekrar gösterilirken "Ne gol ama mamma mia". sesi ekrana yansıdı.

 

TUTTO SPORT: DEL PIERONUN NEFESİNİ KESTİ

TUTTO SPORT: DEL PIERO'NUN NEFESİNİ KESTİ

“Kenan Yıldız, daha doğrusu Yıldızez, Del Piero'nun bile nefesini kesecek efsanevi golüyle (ve kim bilir genç Türk'e hangi sanatsal benzetmeyi yapacaktı) stadyumu ayaklarının altına aldı. Bunlar, Juventus'un yeni Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına çıktığı, Psv'yi domine ettiği, anMARCA: EZİP GEÇTİLER

MARCA: EZİP GEÇTİLER

"Bir yıl aradan sonra yeni Şampiyonlar Ligi'ne damgasını vurma sırası Juventus'taydı...Ve şık bir şekilde geri döndüler. Sarsıntılı bir başlangıçtan sonra toparlandılar ve Kenan Yıldız'ın açılış golünden sonra sönen PSV takımını (3-1) ezip geçtiler."

 

MUNDO DEPORTIVO: KENANIN TARİHİ GOLÜ

MUNDO DEPORTIVO: KENAN'IN TARİHİ GOLÜ

"Kenan Yıldız iki nedenden dolayı tarihi bir gol attı. Bu gol, 36 takımlı ve tek gruplu yenilenen Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk gol olurken, Kenan Yıldız aynı zamanda 19 yaşında Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç Juventus oyuncusu oldu ve bunu Eylül 1995'te Borussia Dortmund'a karşı 20 yaşında yapan efsanevi Alessandro Del Piero'yu geride bıraktı."

 

SPORT MEDIASET: KRALLIĞI ELE GEÇİRDİ

SPORT MEDIASET: 'KRALLIĞI ELE GEÇİRDİ'

"19 yaşındaki Kenan Yıldız, Del Pero benzeri bir gol atarak Avrupa'nın en prestijli turnuvasında krallığı ele geçirdi. Kenan Yıldız 19 yaş 136 günlükken Psv karşısında Bianconeri'nin galibiyet golünü atarak Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü 20 yaş 308 günlükken atan Alessandro Del Piero'nun rekorunu kırdı ve böylece yarışma tarihindeki en genç Juve golcüsü oldu. Hollandalılara karşı atılan gol klasik bir 'Del Piero tarzı' goldü ve Del Piero'nun alametifarikası olan dil çıkarma sevinciyle tamamlandı."

Güncellenme Tarihi : 18.9.2024 12:32

İLGİLİ HABERLER