Dünya
  • 26.10.2024 20:00

Kılıçbalığı göğsüne saplandığı kadın sörfçüyü öldürdü

Geçtiğimiz hafta Endonezya'nın Batı Sumatra kıyılarında bir sörfçü, bir balığın saldırısı sonucu hayatını kaybetti . Bu olay, sörfçüler ve yüzücüler arasında okyanusta korkmaları gereken tek canlının köpekbalıkları olup olmadığını merak etmeye başladı.

36 yaşındaki Giulia Manfrini, 18 Ekim sabahı Mentawai Adaları'nda sörf yaparken çeşitli raporlara göre kılıç balığı veya iğne balığı olabilecek bir balık tarafından göğsünden mızraklandı. Australian Broadcasting Corp.'a göre olayın meydana geldiği tatil yeri iğne balığı olduğunu söylerken, Mentawai Adaları Afet Yönetim Ajansı kılıç balığı olduğunu bildirdi.

Bu balıkların neden olduğu yaralanmalar nadirdir ancak duyulmamış değildir. Her iki tür balık tarafından insanlara vurulduktan sonra ciddi yaralanma ve ölüm vakaları belgelenmiştir. Kılıç balığı ve iğne balığı sudan sıçrayabilir ve her ikisinin de cildi delebilecek keskin gagaları vardır.

Endonezya açıklarında balıkların saldırısına uğrayan İtalyan sörfçü hayatını kaybetti

Endonezya'nın Batı Sumatra kıyılarında sörf yaparken sivri gagalı bir balığın göğsüne saplanması sonucu İtalyan bir sörfçü hayatını kaybetti.

İş ortağı James Colston, 36 yaşındaki Giulia Manfrini'nin uzak bir ada zinciri olan Mentawai Adaları'nda sörf yaparken "tuhaf bir kaza" geçirdiğini söyledi.

Colston Pazar günü Instagram'da yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki, eşinin, yerel tatil köyü personelinin ve doktorların cesur çabalarına rağmen Giulia kurtarılamadı," dedi. "Sevdiği işi yaparken, sevdiği bir yerde öldüğüne inanıyoruz."

Devlet haber ajansı Antara'ya göre, Mentawai Adaları Afet Yönetim Ajansı'nın geçici başkanı Lahmudin Siregar, Manfrini'nin yerel saatle sabah 9.30 civarında Siberut Adası'nın güney kesiminde sörf yaparken bir kılıç balığının göğsüne çarptığını söyledi.

Kurum, tıbbi rapora göre, göğsünün sol üst kısmından yaklaşık beş santimetre derinliğinde bıçak yarası aldığını belirtti.

Colston ve Manfrini birlikte, Mentawai Adaları da dahil olmak üzere popüler sörf noktalarına geziler düzenleyen AWAVE Travel seyahat şirketini kurdular.

Hidden Bay Resort Mentawais, Instagram'da yaptığı paylaşımda, "müşterilerinin ve arkadaşlarının" "göğsüne iğne balığı isabet ettiğini ve hemen öldüğünü" söyledi.

Hem iğne balığı hem de kılıç balığının uzun, keskin gagaları vardır ve sudan dışarı sıçrayabilirler. Fiziksel özellikleri insanlar için tehlikeli olabilse de, ölümler inanılmaz derecede nadirdir.

Kaza meydana geldiğinde yakınlarda bulunan iki tanık ilk yardım sağladı. Antara, Siberut polisine verdiği demeçte, onu hemen Pei Pei Pasakiat Taileleu sağlık merkezine götürdüler ancak hayatı kurtarılamadı.

Manfrini'nin ailesinin yaşadığı İtalya'nın kuzeyindeki Torino yakınlarındaki Venaria Reale kasabasının belediye başkanı, onu tanıyanlara başsağlığı diledi.

Fabio Giulivi bir açıklamada, "Ölüm haberi bizi şok etti ve hayatını erken yaşta alan trajedi karşısında kendimizi güçsüz hissetmemize neden oldu," dedi. "Anne Chiara, baba Giorgio ve onu seven herkese, benden ve tüm Şehirden dokunaklı bir kucaklama."

AWAVE Travel internet sitesine göre Manfrini, sörf tutkusu olan eski bir profesyonel snowboardcuydu ve bu tutkusu onu "dalgaların peşinden gitmek için dünyanın dört bir yanına götürdü."

Ajansın kurucu ortağı Colston, "Giulia, gülümsemesine, kahkahasına ve bitmeyen enerjisine aşık olmadan seyahat edemezdi" diye yazdı.

"Seni seviyoruz Giulia. Sana veda ettiğim için çok üzgünüm."

Güncellenme Tarihi : 26.10.2024 18:47

İLGİLİ HABERLER