Gündem
  • 14.11.2009 17:22

KILIÇ'TAN CHP'NİN MECLİSİ TERKETMESİNE TEPKİ

ANTALYA - AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, milletin, vekillerini Meclisi terk etsinler diye değil, Meclisteki çalışmalara katkı versinler diye seçtiğini söyledi.
Kılıç, ''demokratik açılım'' sürecinin anlatılması çalışmaları kapsamında AK Parti Antalya İl Teşkilatı'nın Kasım ayı İstişare Kurulu toplantısına katıldı.
Gazetecilerin, ''demokratik açılım'' konusunda TBMM'de dün yapılan genel görüşme sırasında CHP'lilerin Genel Kurul'u terk etmesine ilişkin sorularını da yanıtlayan Kılıç, ''CHP bu Meclisi ilk defa terk etmiyor. 2007 yılında CHP, cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde de TBMM'yi terk etme gafletinde ve dalaletinde bulunmuştu. Millet, Meclisi terk edenlere iyi gözle bakmıyor. Millet, vekilleri Meclisi terk etsinler diye değil, Meclis'te otursunlar ve çalışmalara katkı versinler diye seçiyor'' karşılığını verdi.
CHP'nin bu süreçteki yaklaşımlarını ve attığı adımları ''sağlıklı adımlar olarak görmediklerini'' savunan Kılıç, milletin de bunun değerlendirmesini zaman içinde çok iyi yapacağını kaydetti. Kılıç, şöyle devam etti:
''CHP'liler Salı günü genel görüşmenin ön görüşmeleri sırasında TBMM genel kurulunda teamüllere ve siyasi alışkanlıklarımıza aykırı bir şekilde korsan gösteri yaptılar. Pankartlı bir eylem yaptılar ve yine o gün talihsiz bir şekilde CHP sözcüsü Onur Öymen, Dersim yöntemini, terörle mücadele yöntemi olarak önerdi ve (anaların ağlaması gerekiyorsa bırakın analar ağlasın) dedi. Biz yola çıkarken (analar ağlamasın kan ve göz yaşı akmasın) diyoruz. CHP sözcüsü, TBMM çatısı altında (Dersim yöntemiyle terörle mücadele edin ve bırakın analar ağlasın) diyor. Bu ikinci fotoğraf. Üçüncü bir kare; dün AK Parti sözcüsü kürsüye çıkarken izleyici localarında genel kurul salonunda bir protesto eylemi yaşandı. Arka planına baktık, protestocuları Meclise getirenler, CHP'li milletvekili arkadaşlar. Dolaysıyla bu tablolar, doğru tablolar değil.''
Kılıç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla ilgili olarak, ''Sayın Baykal'a hem Dersim yöntemi konusunda hem de sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili dün TBMM Genel Kurulunda sarf ettiği sözlere açıklık getirme çağrısında bulunuyorum. Bir de kendilerine tavsiyem var, bir daha TBMM'yi terk etmesinler. Millet meclisi terk edenlere ağır fatura kesmesini çok iyi biliyor'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:02

İLGİLİ HABERLER