Gündem
  • 3.7.2024 22:12

K.Irak'a büyük operasyon.. PKK'nın 37 hedefi yok edildi

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 37 hedef imha edildi

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyine yönelik hava harekatı düzenlendiğini bildirdi. Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki 37 terör hedefi imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyine yönelik hava harekatı düzenlendiğini bildirdi. Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki 37 terör hedefi imha edildi.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Irak kuzeyinde bulunan Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine 03 Temmuz 2024 tarihinde hava harekatı icra edilmiş, icra edilen hava harekatı ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 37 hedef imha edilmiştir." denildi.

Kimliği belirsiz insansız hava araçları, Süleymaniye'nin Penjwen ilçesindeki köyleri vurdu, görgü tanıkları bildirdi..

Görgü tanıkları Çarşamba günü kimliği belirsiz insansız hava araçlarının birçok köye saldırılar düzenlediğini ve bunun sonucunda yangınların çıktığını bildirdi.

Şahitler ve kaynaklar Shafaq Haber Ajansı'na, "Bu akşam, insansız hava araçları Penjwen bölgesindeki Banawyan, Shekha Lamarin, Kani Miran ve Saliawa köylerini hedef alarak tarım arazilerinde ve hedef alınan yerlerde yangına neden oldu." dedi.

Yerel görgü tanıkları, İHA'ların kaynağının henüz bilinmediğini, bunların Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) mi yoksa İran muhalefetine mi ait olduğunun belirlenemediğini belirtti.

Penjwen Bölge Yöneticisi Zana Rahman, Shafaq Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Bölge bombalandı ancak elimizde hiçbir ayrıntı yok ve konu hakkında yorum yapamayız." dedi.

Olay yerine sivil savunma ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi.

 

Güncellenme Tarihi : 3.7.2024 23:00

İLGİLİ HABERLER