Gündem
  • 11.10.2024 16:59

"Köfteci Yusuf’a operasyon mu çekiliyor?"

Melih Altınok yazdı: "Köfteci Yusuf’a operasyon mu çekiliyor?"
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde ürünlerinde domuz etine rastlandığı öğrenilen ünlü köfte firmasının "Köfteci Yusuf" olduğu ortaya çıktı. Mahkeme kararının onaylanmasının ardından liste Bakanlığın sitesinde resmen eklendi. Sabah yazarı Melih Altınok bugünkü köşesinde "Köfteci Yusuf'a operasyon mu çekiliyor?" başlıklı yazı kaleme aldı.

Melih Altınok'un "Köfteci Yusuf'a operasyon mu çekiliyor?" başlıklı köşe yazısı şu şekilde;

Tarım Bakanlığı'nın 2 Ekim'de yayınladığı tağşiştaklit ürünler listesinde bir işletmenin ismine mahkeme kararı nedeniyle yer verilmediği öne sürülmüştü.

T24 isimli siteye sızdırılan rapora göre sözü edilen işletme, pek çok şubesi olan Köfteci Yusuf'tu.
Firmaya karşı yoğun bir linç kampanyası başlatıldı. Hâlâ da sürüyor.

Bakanlık dün Köfteci Yusuf'la ilgili raporu kamuoyuyla paylaştı. Belgelere göre firmanın örnek alınan iki şubesindeki ürünlerde domuz etine rastlanmıştı.


Sonunda şirketin sahibi Yusuf Akkaş, "Yurt genelinde 280 işyerimiz var. Yanımda 12 bin kişi çalışıyor. 700'ü aşkın gıda mühendisi ve veteriner var. Bunların arasında böyle bir şey yapmaya kalkışsanız bile yapamazsınız" diyerek sessizliğini bozdu.


Aktaş'ın numune alım sürecine dair anlattıkları da dikkat çekici:

"Her iki işlemde de ne çiğ üründen ne de pişmiş üründen şahit numune almıyorlar. Çiğ üründen de şahit numune alabilirlerdi. Çünkü gen testi çiğ ürün veya pişmiş ürün fark etmeksizin aynı sonucu verir. Bize de çiğ üründen şahit numune bırakabilirlerdi. Çünkü biz tek merkezde üretim yapıyoruz. O ürünler, tespit yapılan şubelerde üretilmedi. Bir olumsuzluk olsa tüm ürünlerimizde bulaş olurdu ve 280 şubemizde de benzer olumsuzluklarla karşılaşılırdı. Ancak bu teamüle aykırı bir şekilde uzunca bir süre sonra bildirim şubeye değil, merkezimize yapılmıştır."


Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan ve "Benim siyasi gücüm yok. Garip bir kuşum. İşimde ekmeğimde birisiyim" diyen Akkaş'ın işletmelerine daha önce çökmek isteyen bir mafya grubu olduğu da mahkeme kayıtlarına geçmiş durumda.
Bu kişiler 5 yıl önce, "İstediğimizi vermezsen ürünlerinde domuz eti var iftirası atarız" diyerek kendisini tehdit etmişler. Hatta o dönem yerel basındaki tetikçi bir gazeteye bu yönde haber de yaptırmışlar.

Görüşlerini aldığım sektörden isimler de dev bir firmanın daha fazla kâr etmek için ürünlerine kanatlı hayvanlar vs. dururken domuz eti katmasının mantıklı olmadığı söylüyorlar. Biraz düşününce bile kendilerine hak vermemek mümkün değil.


Evet, bu tartışmada da hakikate ulaşmak tali bir konu, ahalinin temel motivasyonu düşene bir tekme atmanın dayanılmaz cazibesi.

Hüküm de çoktan verilmiş. Görgü tanıkları, başka zamanlarda fiyatları da uygun diye tıklım tıklım olan Köfteci Yusuf şubelerinin dün itibarıyla bomboş olduğunu söylüyorlar.

Ama çoğunluk aksini düşünüyor diye soru işaretlerini görmezden gelemeyiz.

Güncellenme Tarihi : 11.10.2024 17:08

İLGİLİ HABERLER