Gündem
  • 19.1.2013 15:38

Komşu kavgasında ödül gibi ceza

 Savcılık, dava açmadan önce 'uzlaşın' dedi. Uzlaşma şartları engellilere yaradı. Taraflardan biri engellilere tekerlekli sandalye kazandıran mavi kapak kampanyası için 500 mavi kapak topladı. Karşı taraftaki genç aile de huzurevinde bir gün geçirdi.

İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde yaşayan 30 yıllık evli Deniz- Abdullah Çelebi çifti, oturdukları apartmanda genç bir komşuyla aidat yüzünden tartıştı. Apartman yöneticisi olan Deniz Çelebi, aidat ödenmesi konusunda komşusuyla karakolluk oldu. Taraflar poliste ifade verip birbirlerini suçladı. Polis ifade aldıktan sonra olay, savcılığa taşındı. Savcılık, dava açmadan önce tarafların uzlaşmasını istedi. Uzlaşma Çelebi çiftinin 500 mavi kapak toplaması, karşı tarafında da bir gününü huzurevinde geçirmesi şartlarıyla kabul edildi. Çelebi çifti, topladıkları mavi kapakları, kampanyayı sürdüren Konak Belediyesi'ne teslim ederek, engellilere tekerlekli sandalye alınması için destek vermiş oldu.

Herkesin arasında çıkabilecek bir tartışmanın iyiliğe neden olmasından memnuniyet duyduğunu belirten Deniz Çelebi, "Avukatlar benden 500 kapak toplamamı istedi, ben de bunu severek yaptım. Zaten üç yıl önce başlatılan mavi kapak kampanyası için bin 500 kapak toplayıp kaymakamlığa teslim etmiştim. Böyle bir ceza olmasa da bu kapakları toplardım, nitekim toplamaya devam edeceğim. Kapakları toplarken zorlanmadım, komşular da destek verdi. Bir engelliye tekerlekli sandalye sahibi yapabilmek için 40 bin kapak toplamak gerekiyormuş. Çevremdekilere de haber verip bu sayıyı bulmaya çalışacağım. Yerden aldığım her mavi kapakta engellileri düşündüm, benim de bir gün engelli olabileceğimi aklıma getirdim" dedi.

Beşiktaşlı olduğunu söyleyen Abdullah Çelebi, takımının taraftar grubu 'Çarşı'nın örgütlemesiyle yüzlerce kapak topladığını dile getirerek, "Olayın başında bir tartışma vardı ama sevgiye dönüştü. Cezadan önce de yüzlerce kapak biriktirerek kampanyaya destek vermiştik, yine verdik. Kapak toplamaya devam edeceğiz" dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, üç yılda bin 800 engellinin sandalye sahibi olduğunu belirterek, 1 ton kapakla üç tekerlekli sandalye alınabildiğini belirtti. Tartan, Çelebi ailesinin desteğinin önemini vurgulayarak, "Bu olayda bir tartışma hayırla, iyilikle, güzellikle sonuçlanmış. Komşular arasında böyle tartışmaların olması çok normal ama cezasının ödül gibi olması çok iyi. Mavi kapak kampanyası en anlamlı, en sevgi dolu sosyal sorumluluk projesi. Tam anlamıyla bir mavi seferberlik. 1 ton kapakla üç tekerlekli sandalye alabiliyoruz. Bir yılda 2 bin 500 engelliyi sandalye sahibi yapmayı hedefledik. Bu kapaklar dünyada 300 yıl kalabiliyor, geri dönüşüm sistemiyle çevre kirliliğini de önlemiş oluyoruz. Ekonomiye de katkısı çok büyük" dedi.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:18

İLGİLİ HABERLER