Yaşam
  • 20.7.2021 18:17

Koronavirüse yakalanan oyuncu Seda Bakan'ın koku duyusu 8 aydır geri gelmedi

Ünlü oyuncu Seda Bakan'dan kötü haber!

Geçtiğimiz kasım ayında koronavirüse yakalanan ve hastalığı ağır geçiren ünlü oyuncu Seda Bakan, hastalığın bazı etkilerinin hala devam ettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında koronavirüse yakalanan oyuncu Seda Bakan, kızını emzirdiği için ilaç kullanamamıştı. Koronavirüsü zar zor atlatan Bakan, etkilerinin halen devam ettiğini söyledi.

"EĞER GEÇMEZSE DOKTORA GİDECEĞİM”

Güzel oyuncu, "Hastalığın üzerinden 8 ay geçti ama halen koku alamıyorum. 1 ay daha bekleyeceğim. Eğer bu sıkıntım geçmezse doktora gideceğim" dedi.

KOKU VE TAT ALMA DUYUSU UZUN SÜRE KAYBOLABİLİYOR

Koku alma bozuklukları; Kovid-19 hastalığının ilk görülen, ani başlayan ve en belirgin şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Koku alma problemleri ortalama hastalığın 4. gününde başlar, yaklaşık 9 gün devam eder ve genelde en geç 1 ay içinde düzeliyor. Koku ve tat problemleri aylar boyunca çok daha uzun süreler devam edebiliyor. Bu durum, şikayetlerin uzun sürdüğü vakalarda daha ciddi beyin ve beyin sapı tutulumlarının olduğuna işaret edebiliyor. Ayrıca koku ve tat problemlerinin süresi hastalığın seyri ile doğrudan ilişkili olabiliyor.

Güncellenme Tarihi : 20.7.2021 23:23

İLGİLİ HABERLER