Dünya
  • 7.12.2021 23:45

Koronavirüsün komplo teorisi olduğunu söyleyen eski Rus askeri 4 kişiyi öldürdü

Silahlı Adam Moskova Hükümet Binasına Silahlı Saldırıda 2 Kişiyi Öldürdü..

Şehir yetkilileri ve basında çıkan haberlere göre, bir Rus ordusu gazisi Salı günü Moskova'da bir kamu hizmetleri ofisine düzenlenen silahlı saldırıda 10 yaşında bir kız da dahil olmak üzere dört kişiyi yaraladı.

Rus haber ajansları, 45 yaşındaki eski bir asker olarak tanımladıkları saldırganın koronavirüs pandemisinin bir komplo teorisi olduğuna inandığını ve maske takmayı reddettiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Sergei Sobyanin olayı "trajedi" olarak nitelendirdi ve gözaltına alınan silahlı adam tarafından iki kişinin öldürüldüğünü doğruladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Anastasia Rakova, Moskova'nın güneydoğusundaki silahlı saldırıda kamu hizmetleri merkezinden iki "bir yönetici ve bir güvenlik görevlisi" çalışanının öldürüldüğünü söyledi.

Aralarında kız çocuğunun da bulunduğu 4 kişinin yaralandığını söyledi.

Doktorlar, çocuğun boynundan yaralandığını ve başarılı bir ameliyat geçirdiğini söyledi. Yetkililer, üç yaralı yetişkinin de ameliyat edildiğini söyledi.

Olay, çeşitli idari konularla ilgilenen çok işlevli bir devlet dairesinde gerçekleşti.

Rakova, Ryazansky Kamu Büroları Merkezi personelinin ve ziyaretçilerinin, çekim saat 15.00 civarında başladığında "hemen" tahliye edildiğini söyledi. Moskova saati (12:00 GMT).

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, şahsın merkeze girdiğini ve oradaki vatandaşlara ateş açmaya başladığını, ardından saklanmaya çalıştığını söyledi.

Bakanlık, olay yerinde bulunan bir kolluk görevlisinin "saldırganı yakalayıp etkisiz hale getirmeyi başardığını" ekledi.

Polis memuru Georgy Domolayev ulusal televizyona verdiği demeçte, beline silah ve bıçak bağlı olduğunu söylediği saldırganın peşinden koştuğunu söyledi.

'Dünya çapında komplo'
Birkaç Rus haber ajansı, kolluk kuvvetleri kaynaklarına atıfta bulunarak, saldırganın koronavirüs pandemisinin bir komplo olduğuna inandığını ve kendisine maske takması söylendikten sonra agresif davranmaya başladığını söyledi.

Devlet haber ajansı RIA Novosti, bir kaynağın "Koronavirüs ve dünya çapındaki bir komplo hakkında konuştu" dedi.

Saldırganın psikiyatrik muayenesi yapılacak.

Rusya'nın büyük suçları araştıran Soruşturma Komitesi, silahlı saldırıyla ilgili cezai soruşturma başlattı.

Müfettişler yaptığı açıklamada, bir adamın hükümet tarafından işletilen binada bir odaya girdiğini ve "odada bulunan insanlara ateşli silahla ateş açtığını" söyledi.

Açıklamada, "İki kişi yaralanarak olay yerinde hayatını kaybetti" denildi.

Rusya'da kitlesel saldırılar nispeten nadirdir.

Ülke bu yıl biri okulda, diğeri üniversitede olmak üzere iki ayrı trajik ölüm çılgınlığıyla sarsıldı ve milletvekilleri silahlara erişimi düzenleyen yasaları sıkılaştırmaya teşvik etti.

Yetkililer, genç Rusların ABD'de ve başka yerlerde çevrimiçi ve televizyonda silahlı saldırılara maruz kaldığını söyleyerek okul saldırılarından yabancı nüfuzu sorumlu tuttular.

2019'da yüksek profilli bir halka açık çekimde, silahlı bir kişi Moskova'nın merkezindeki FSB iç istihbarat teşkilatı karargahının yakınında ateş açarak bir subayı öldürdü ve beş kişiyi yaraladı.

Rusya ordusunda başka yüksek profilli atış vakaları da yaşandı.

Kasım 2020'de 20 yaşındaki bir asker, Moskova'nın güneyindeki Voronezh şehri yakınlarındaki bir askeri üste üç asker arkadaşını öldürdü.

2019'daki benzer bir saldırıda genç bir asker sekiz askeri vurarak öldürdü.

Güncellenme Tarihi : 7.12.2021 23:35

İLGİLİ HABERLER