Asayiş
  • 7.7.2004 00:00

KREDİ KARTINI GASBETTİKLERİ ŞAHSIN BAŞINDA BEKÇİ BIRAKTIKLARI ARKADAŞLARINI NÖBETTE UYUDUĞU İÇİN ÖLDÜRÜP SULAMA KANALINA ATAN 2 ŞAHISTAN BİRİ YAKALANDI

MEHMET KAYMAK
ADANA  - Adana'da, silah zoruyla ellerini ve ayaklarını bağladıktan kredi kartını gasp ettikleri şahsın başında nöbetçi bıraktıkları arkadaşlarını, uyuduğu ve şahsı kaçırdığı gerekçesiyle öldürdükleri iddia edilen 2 zanlıdan biri yakalandı.

Suç ortağı arkadaşları tarafından öldürülen gasp zanlısının cesedi ise sulama kanalında bulundu. Firarda olan şahsın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.


Olay, geçen Cuma gecesi Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Belediye Evleri semtinde yaşandı. İddiaya göre, Görkem apartmanında oturan Alper Alpçoğay'ı (24) evinde silah tehdidiyle ayaklarını bağladıktan sonra kredi kartları ile 200 milyon lirasını gasp eden zanlılardan Serdar A. (23) ile Hasan D. (23), diğer arkadaşları Onur Yıldırım'ı (22) evde nöbetçi bırakarak alışveriş yapmaya çıktı. Bu esnada nöbetçinin uyumasından faydalanan Alper Alpçoğay, balkondan atlayıp kaçarak, polise sığınmıştı.

Olaydan sonra çalışma başlatan emniyet güçleri bir gün sonra zanlılardan Hasan D.'yi, Kocavezir Mahallesi'nde saklandığı evde yakalandı. Hasan D.'nin ifadesi doğrultusunda yapılan aramada gasp zanlılarından Onur Yıldırım'ın Dikili Beldesi yakınlarındaki sulama kanalında cesedi bulundu. Yıldırım'ın, gasp edilen şahsın başında beklerken uyuduğu ve adamı kaçırdığı için suç ortağı iki arkadaşı tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.


Yakalanan Hasan D., Onur Yıldırım'ı nöbette uyuduğu için öldürdüklerini ancak silahı firarda olan zanlı Serdar A.'nın kullandığını iddia etti. Kredi kartlarını aldıktan sonra Serdar A. ile alışveriş yapmaya gittiklerini belirten Hasan D., eve tekrar döndüklerinde Onur Yıldırım'ı uyur halde bulduklarını Alper Alpçoğay'ın ise kaçtığını gördüklerini söyledi. Cinayet mahallini hatırlayamadığını söyleyen Hasan D., evden ayrıldıktan sonra şehir merkezine gittiklerini ve daha sonra ticari taksiye binip olay yerine geldiklerini belirtti.
Bu arada, firari zanlı Serdar A.'nın ruhsatsız silah bulundurmak ve çete oluşturmak suçlarından da arandığı bildirildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
İddiaya göre, geçen Cuma günü akşam saatlerinde yaşanan olayda, Serdar A., Onur Y. ve Hasan D. adlı şahıslarla birlikte, okul arkadaşı Alper Apçoğay'ı sohbet etme bahanesiyle baraj yoluna çağırdı. Bir süre burada sohbet eden şahıslar, daha sonra Kenan Evren Bulvarı üzerinde bulunan bir eve gittiler.

Geç saatlere kadar burada alkol alarak sohbete devam eden arkadaş grubu, saat 01.00 sularında ise Alper Alçoğay'ın evine geldi. Eve geldiklerinde silah çekip Alpçoğay'ın elini ve ayaklarını bağlayan şahıslar, burada esrar ve alkol almaya başladılar. 3 kafadar, ev sahibi Alper Alçoğay'ın elini bir süre sonra çözerek bira ikram ettiler.

Sabah saatleri olduğunda ise Alper Alçoğay'ın kredi kartlarını aldıktan sonra evde para ve ziynet eşyası da aradı. Evde para ve ziynet eşyası bulamayınca kartlarla yetinen gaspçılardan Serdar A. ile arkadaşı Murat, Onur'u evde nöbetçi bırakarak bankadan para çekmeye gitti. Bu esnada evde nöbetçi kalan Onur'un uyumasını fırsat bilen Alper Alpçoğay, ayaklarını çözdükten sonra evin balkonundan atlayarak polise sığınmıştı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:31

İLGİLİ HABERLER