Dünya
  • 27.3.2024 12:57

Küresel ticarette Baltimore korkusu!

Baltimore'daki Francis Scott Key Köprüsü'nün, Maersk'in kiralık gemisi Dali'yi de kapsayacak şekilde çökmesi, küresel ticarette baskı yaratırken, Maersk hisseleri yaklaşık %6 düştü. Bu olay, Panama Kanalı ve Kızıldeniz'deki zorlukların ortasında tedarik zincirindeki aksaklıkları daha da kötüleştirerek enflasyon endişelerini artırıyor.Dali adlı konteyner gemisinin ABD'nin Baltimore Limanı'ndaki Francis Scott Key köprüsüne çarpmasının ardından küresel tedarik zincirlerinde önemli bir aksama yaşanacağı yönünde korkular arttı.

BALTİMORE LİMANI'NDA NELER YAŞANDI?

Dali adlı gemi, Salı sabahı erken saatlerinde Baltimore Limanı'ndaki Francis Scott Key Köprüsü'nün destek sütununa çarparak çökmesine neden oldu.

Kazanın kesin nedeni hala belirleniyor ancak yetkililer, geminin "güç sorunu" yaşadığını ve köprüye çarpmadan önce imdat çağrısı yaptığını bildirdi.

Çağrının alınmasıyla köprüyü araç trafiğine kapatıldı. Ancak köprü çöktüğünde halihazırda köprüde bulunan bazı araçlar suya düştü. Ardından biri ciddi durumda olan iki kişi sudan çıkarıldı. Gece boyunca köprüdeki çukurları onarmaya çalışan 6 kişilik inşaat ekibi ise hala kayıp.

Dali'yi yöneten Synergy Marine Group, kaza anında gemide bulunan 22 Hintli mürettebat ve iki ABD liman pilotunun herhangi bir yara almadığını aktardı.

Güncellenme Tarihi : 27.3.2024 14:09

İLGİLİ HABERLER