Asayiş
  • 19.6.2004 00:15

KÜSTAH DİLEKÇE!..

ŞABETTİN AKKUŞ
VAN - Van'da bir grup, Kürt kimliğinin anayasal güvence altına alınması ve PKK/KADEK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kürt lideri olarak kabul edilmesi için Van Valiliği'ne dilekçe verdi.


Kendilerine 'Özgür Yurttaş Girişim Grubu' adını veren 51 kişilik grup saat 15.00 sıralarında Van Valiliği bahçesinde toplanarak avukatlar nezaretinde daha önce hazırladıkları dilekçeleri Valilik Yazı İşler Müdürlüğü'ne verdiler. Dilekçelerin teslim edilmesi sırasında bir dilekçenin polislerine eline geçtiğini iddia eden grup dilekçeleri alan memur ile tartışmaya başladı.

Kısa süren tartışmanın ardından iddiaların yalan olduğunun ortaya çıkmasıyla gerginlik sona erdi. Valilik Yazı İşler Müdürlüğü personelleri tarafından alınarak, kayıt numarası verilen dilekçeler hakkında grup üyeleri basına herhangi bir açıklama yapmadı. Dilekçelerde Kürt kimliğinin anayasal güvence altına alınması ve PKK/KADEK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kürt lideri olarak kabul edilmesi şeklinde ifadelere yer verildiği belirtildi.


Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, her vatandaşın dilekçe vermeye hakkı olduğunu söyledi. Teslim edilen 51 dilekçenin yanısıra posta ile gelen dilekçelerinde olduğunu belirten Özçakıcı, yapılacak incelemenin ardından anayasaya aykırı olmaması halinde hukuki süreç içerisinde cevap verileceğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:25

İLGİLİ HABERLER