Gündem
  • 4.8.2024 21:34

Kuzey İsrail son 70 yılın en büyük tahliyesini yaşıyor

Financial Times: Çatışmalar nedeniyle ağır hasar gördü.


Amerikan Financial Times gazetesinin 3 Ağustos 2024 Cumartesi tarihli haberine göre, işgal güçleri ile Lübnan Hizbullahı arasında 10 ay süren ve İsrail'de son 70 yılın en büyük tahliye operasyonlarına yol açan düşmanlık ve karşılıklı bombardımanın ardından Kuzey İsrail ağır hasar gördü. .

Gazete, çatışmalar başlamadan önce İsrail'in kuzeyindeki Kiryat Şmona yerleşim biriminde toplam 24.000 sakinden yaklaşık 3.000'inin kaldığını söyledi.

Financial Times, Hizbullah'la karşılıklı bombalamadan 10 ay sonra İsrail'in kuzeyinde ciddi hasar olduğunu gösteren bu bölgenin uydu görüntülerine dayanıyordu.

Gazete ayrıca Hizbullah'ın bombalama ateşinin binalara, mahsullere ve ticari faaliyetlere zarar verdiğini açıkladı.

Uydu görüntülerine göre, Hizbullah'la yapılan bombalamadan 10 ay sonra kuzey İsrail'de ciddi hasar oluştuğunu da sözlerine ekledi.

Hizbullah'ın bombalama ateşinin binalara, mahsullere ve ticari faaliyetlere zarar verdiğine dikkat çekti.

Neredeyse boş şehirler 

Daha önce İsrail gazetesi Jerusalem Post, Orta Doğu baş muhabiri Seth Frantzman'ın, İsrail'in yürüttüğü yıpratma savaşının yükü altında acı çeken kuzey İsrail şehirlerinin koşullarından bahsettiği bir raporunu yayınladı. Lübnan Hizbullahı.

Muhabir o bölgedeki deneyimini aktardı ve kuzey İsrail'in -Lübnan sınırındaki Kiryat Şmona yerleşimi yakınında- birkaç araba dışında terk edilmiş göründüğünü, sürücülerin çoğunun temel işleri yapmak zorunda kaldığını veya askerlerin ve askerlerin bulunduğunu söyledi. Yoldan geçen polis memurları.

Frantzman raporunda, Kuzey İsrail'in sonsuz bir yıpratma savaşıyla, kendi deyimiyle kimsenin kazanamayacağı bir savaşla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

8 Ekim'den bu yana, Lübnan'daki Lübnanlı ve Filistinli gruplar, özellikle de Hizbullah, İsrail ordusuyla "Mavi Hat"ı bölen her gün karşılıklı bombardımanlar gerçekleştiriyor ve bunların çoğu Lübnan tarafında olmak üzere yüzlerce ölüm ve yaralanmayla sonuçlanıyor.

Gruplar, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde Amerikan desteğiyle yürüttüğü ve çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 130.000'den fazla ölü ve yaralıya ve 10.000'den fazlasının kayıp olmasına neden olan savaşı sona erdirmek için İsrail'e yönelik bombalamaların durdurulmasına bağlı. dünyanın en kötü insani felaketlerinden biri.

 İsrail'in kuzeyinde sirenler çalıyor

Bir RT muhabiri Pazar günü şafak vakti, Lübnan'dan gelen büyük bir füze saldırısının ardından Yukarı Celile bölgesindeki Kiryat Shmona ve Tel Hai yerleşimlerinde sirenlerin duyulduğunu bildirdi.

Güney Lübnan'dan gelen muhabirimiz, Celile Parmağı'na doğru büyük bir füze salvosunun atıldığını, ardından büyük patlamaların duyulduğunu ve İsrail önleme füzelerinin bölgede faaliyet gösterdiğinin görüldüğünü belirtti.

İbranice internet sitesi Hadashut Hamot şunları söyledi: "Kısa bir süre önce Lübnan'dan Celile'ye 50 füze fırlatıldığına dair haberler var."



 

Güncellenme Tarihi : 4.8.2024 21:38

İLGİLİ HABERLER