Bilim
  • 27.9.2024 16:27

Lego Horizon Adventures ve Horizon Zero Dawn Remastered Yakında PC’de

Sony’nin 25 Eylül 2024’te gerçekleştirdiği State of Play etkinliği, iki önemli yapımın duyurusu ve fragmanlarıyla dikkat çekti: Lego Horizon Adventures ve Horizon Zero Dawn Remastered. Her iki oyun da PC platformuna gelecek ve oyuncuların büyük beklentiler içinde olduğu yapımlar arasında yer alıyor. Peki, GeForce RTX 4060 laptop modellerinde yüksek performanslı şekilde çalışacak bu iki oyunun içeriği nasıl ve oyuncuları neler bekliyor? Gelin, detaylara birlikte göz atalım.

Bloklarla Bir Gelecek İnşa Etmek: Lego Horizon Adventures

Lego Horizon Adventures, Guerrilla Games’in sevilen Horizon serisini Lego dünyasına uyarlayarak bambaşka bir deneyim sunmayı hedefliyor. State of Play etkinliğinde gösterilen fragman, oyunun 14 Kasım 2024’te PC platformuna da geleceğini doğruladı. Oyunun ana odağı, Horizon evrenini Lego estetiğiyle birleşerek aile dostu bir oyun deneyimi sunmak. Lego oyunlarının tipik mizahi yaklaşımı, robot dinozorların hâkim olduğu tehlikeli dünyayla birleştiğinde, oyunculara, eğlenceli bir oyun süreci yaşatacak gibi görünüyor.

Geniş bir keşif dünyası, çeşitli bulmacaları ve Lego’ya özgü inşa mekanikleriyle tanınan Studio Gobo tarafından geliştirilen Lego Horizon Adventures, hem Horizon Zero Dawn’un hem de devam oyunu Horizon Forbidden West’in mekaniklerine dayalı olacak ama Lego’nun ikonik görselliğiyle oyunculara yaratıcı özgürlük sunacak. Tıpkı diğer Lego oyunlarında olduğu gib, koleksiyon objeleri toplama, karakterlerle etkileşim kurma ve komik sahnelerle dolu bir anlatı bekleniyor. Unutmadan, Lego Horizon Adventures, Unreal Engine 5 oyun motoruyla geliştiriliyor. Bu detayın, oyunun yaratıcılarının görsel ve teknik açıdan modern bir deneyim sunmayı amaçladıklarını gösteriyor. Unreal Engine 5’in gücü, özellikle çevre detayları, ışıklandırma ve fizik motoru açısından oyuna önemli katkılar sağlayacak, fragmandan bu net şekilde görülebiliyor.

Horizon Zero Dawn Remastered: Grafiksel Bir Evrim

2017 yılında orijinal platformu PlayStation 4’e, 2020 yılında ise PC’ye çıktığında oyun dünyasında büyük ses getiren Horizon Zero Dawn; açık dünyası, sıra dışı post-apokaliptik teması ve etkileyici hikâyesiyle milyonlarca oyuncuyu kendine çekti. Ne var ki teknoloji ilerledikçe ve özellikle Horizon Forbidden West’in görsel kalitesiyle karşılaştırıldığında, orijinal oyunun görsel yönden hızlı yaşlandığı anlaşıldı. İşte bu noktada Horizon Zero Dawn Remastered devreye giriyor.

31 Ekim 2024’te PC platformuna çıkış yapacak olan remastered sürümde en büyük yenilik, tahmin edeceğiniz üzere oyunun, Horizon Forbidden West’in gelişmiş grafik motoruyla yeniden yapılandırılmış olması. Bu, özellikle çevre detayları, karakter modellemeleri ve ışıklandırma gibi unsurlarda gözle görülür iyileştirmeler anlamına geliyor; fragmandaki tüm detaylar da bunu ispatlıyor. Ayrıca RTX 4060 laptop modellerinin donanımından tam anlamıyla yararlanarak 4K (2160p) çözünürlük, 60+ fps desteği ve hızlı yükleme süreleri gibi modern özellikler de oyuna dâhil edilecek. Orijinal oyunun en çok eleştirilen yanının, uzun yükleme süreleri olduğunu anımsatalım.

Görsel iyileştirmeler, kaplamalar ve ışıklandırmayla sınırlı kalmayacak; oyun, animasyonlar, yüz ifadeleri ve sesli diyaloglar açısından da elden geçirildi. Özellikle ses kaydı tarafında yaklaşık 10 saatlik yeni mocap ve seslendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Oyunun anlatım gücünün bu şekilde artacağı ve daha sürükleyici bir deneyimin ortaya çıkacağı kesin​. Horizon Forbidden West’in grafik motoruyla geliştirilen yeni versiyon, oyunculara akıcı bir oyun deneyimi sunarken orijinal hikâyeyi, modern grafiklerle tekrar keşfetme fırsatı tanıyacak. Horizon Zero Dawn Remastered’ın bir diğer önemli avantajı, yapay zekâ geliştirmeleri. Horizon Forbidden West’in yapay zekâ motoru kullanılarak düşman davranışları, çevreyle etkileşim ve NPC’lerin tepkileri daha doğal ve akıllıca olacak. Bu da bilhassa aksiyon dolu anlarda, oyunculara şaşırtıcı ve yer yer zorlu bir tecrübe yaşatacak.

Her iki oyun da tahmin edeceğiniz üzere yüksek performanslı donanım bileşenlerine sahip oyun bilgisayarlarında akıcı çalışacak ve bu noktada Monster imzalı GeForce RTX 4060 laptop modelleri, oyuncuların tüm beklentilerini karşılayacak. Eğer siz de güncel oyunları “canavar” gibi oynamak istiyorsanız, Monster imzalı RTX 4060 laptop modellerinden dilediğinizi hemen satın alabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 27.9.2024 16:27

İLGİLİ HABERLER