Gündem
  • 1.8.2024 10:42

Libya Başbakanı Dabaiba'nın oğlu genç yaşta Türkiye'de öldü

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdul Hamid Al-Dabaiba'nın oğlu Abdul Rahman Al-Dabaiba, kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Abdul Rahman Al-Dabaiba (36 yaşında) Türkiye'de tedavi görüyordu.


Libya medyası, Abdülhamid el-Dabaiba'nın oğlu Abd el-Rahman'ın, son birkaç gündür yaşadığı sağlık durumu nedeniyle bu sabah Türkiye'deki bir hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti'ni iddia eden Abdülhamid El Dabaiba hükümetinin süresinin dolduğu kabul ediliyor ve Libya Parlamentosu ve uluslararası toplum tarafından tanınmıyor.

Abdülhamid Al-Dabaiba'nın oğlunun Türkiye'de ölümü

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ciğerparem beni aniden ve hiçbir uyarı olmaksızın terk etti. O, anne ve babasına saygılı, görevini yerine getiren, yumuşak huylu ve hoşgörülü biriydi. Abdurrahman"Allah sana merhamet etsin Abdurrahman. Allah'a şehadet ederim ki senden razı oldum ve sadece Yüce Allah'ın razı olacağı şeyleri söylüyorum. Biz Allah'a aitiz ve O'na döneceğiz. Yüce Allah'tan başka hiçbir güç ve kuvvet yoktur."  ifadelerini kullandı.

Hastalığı ilerleyen 38 yaşındaki Abdurrahman Dibeybe'nin, kısa süre önce nakledildiği İstanbul'daki bir hastanede hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

TÜRKİYE'NİN TRABLUS BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN TAZİYE MESAJI

Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, Dibeybe ailesine taziye ve sabır dileklerinde bulunuldu.

Açıklamada, "Kardeşimiz Abdurrahman Dibeybe'ye Allah'tan rahmet diliyor, Sayın Başbakan'a, ailesine ve dostlarına başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Allah mekanını cennet eylesin." ifadeleri kullanıldı.

Güncellenme Tarihi : 1.8.2024 11:08

İLGİLİ HABERLER