Dünya
  • 2.3.2005 00:03

LONDRA'DA 'FİLİSTİN YÖNETİMİNE DESTEK' KONFERANSI...

LONDRA - İngiltere'nin başkenti Londra'da, Filistin yönetimine uluslararası destek ve çeşitli reformların sağlanması için verilen konferansta, Filistin'e 1.2 milyar dolarlık yardım sözü verildi.
23 ülke temsilcisinin katıldığı toplantıya İsrail katılmazken, konferansın açılışında konuşan İngiltere Başbakanı Tony Blair, "Ortadoğu'daki barışın sağlanması için 2 devletli bir çözüm arayışı içinde olacaklarını söyleyerek, uluslararası toplumun bu konuda görüş birliği içinde olduğunu söyledi. Blair, konferansta varılan reformlar için, "Varılan anlaşmalar sadece Filistinliler uğruna değil, tüm dünya uğruna için çok önemlidir" dedi. Geçen hafta Tel Aviv'de düzenlenen intihar saldırısını örnek gösteren Blair, "Uluslararası toplumlar olarak verebileceğimiz en iyi cevap, barış içinde yan yana yaşama imkanını yıkmak isteyen bu teröristlerin başaramayacaklarını açıkça belirtmektir" dedi.
Zirveye katılan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise, "Bağımsız ve demokratik bir Filistin Devleti'nin kurulması ve 1967 işgaline bir son verilmesi hakkı ve uluslararası yasallık temelinde yapılan barış için ve başarılı ile geçen müzakerelerde İsrail ile uzlaşma ruhunun geri dönmesini umut ediyoruz" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:12

İLGİLİ HABERLER