Dünya
  • 13.10.2024 12:32

Lübnan İsrail için casusluk yapan iki Suriyeliyi yakaladı

Lübnan'da "İsrail için casusluk yaptığı" iddia edilen iki Suriyeli gözaltına alındı

Lübnan ordusu, Lübnan'daki İsrail saldırıları hakkında bilgi toplamak adına İsrail için çalıştığından şüphelenilen iki Suriyelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Lübnan ordusu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, son dönemde Lübnan topraklarına yönelik saldırılarını artıran İsrail için çalıştıkları şüphesiyle iki Suriyeliyi gözaltına aldığını duyurdu.

Ordunun sosyal paylaşım ağı X üzerinden yaptığı açıklamada, Lübnan ordu istihbaratının iki Suriyeliyi “farklı yerlerin fotoğraflarını çektikleri... ve düşman hava saldırılarının sonuçlarını belgeledikleri için” gözaltına alındığını belirtildi.

İki Suriyelinin ayrıca İsrail'in saldırı gerçekleştirdiği bölgelerde “arama kurtarma operasyonlarını ve cesetlerin çıkarılmasını” belgeledikleri ve “sosyal medya aracılığıyla işe alındıkları” belirtilen açıklamada, adli makamların konuyla ilgili yürüttüğü soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

İsrail, iki haftadan uzun bir süredir Lübnan'ın güney ve doğusu ile Beyrut'un güney banliyölerini bombalıyor. 23 Eylül'den bu yana devam eden İsrail saldırılarında resmi rakamlarına göre aralarında kadın ve çocukların olduğu 1.200'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Lübnan İsrail ile savaş halindeymiş gibi hareket ederek vatandaşlarının İsrail ile herhangi bir temasta bulunmasını ya da oraya seyahat etmesini yasaklıyor.

İsrail'in geçtiğimiz haftalarda aralarında örgütün lideri Hasan Nasrallah'ın da bulunduğu üst düzey Hizbullah komutanlarını öldürmesinin ardından İsrail'in bu ülke içindeki casusluk faaliyetleri daha da dikkat çekici hale geldi.

Lübnan güvenlik güçleri İsrail ile işbirliği yaptıkları şüphesiyle yıllardır onlarca kişiyi tutukladı ve bazıları 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Güncellenme Tarihi : 13.10.2024 12:34

İLGİLİ HABERLER