Gündem
  • 26.9.2024 21:00

Lübnan Rusya'nın hediyesi olan 10 MiG savaş uçağını neden reddetti?

Lübnan Ordusu Komando Alayı eski komutanı Tuğgeneral Şamil Roukoz, Lübnan'ın 2010 yılında Rusya'ya 10 MiG uçağı hediye etmesini kabul etmemesinin nedeninin Batı'nın, özellikle de Amerika'nın yasağı olduğunu 

Lübnan 2010 yılında Rusya'nın hediyesi olan 10 MiG savaş uçağını neden reddetti?

Lübnan Ordusu Komando Alayı eski komutanı Tuğgeneral Şamil Roukoz, Lübnan'ın 2010 yılında Rusya'ya 10 MiG uçağı hediye etmesini kabul etmemesinin nedeninin Batı'nın, özellikle de Amerika'nın yasağı olduğunu açıkladı.

Roukoz , RT Arabia'daki "Söylenecek En İyisi" programına verdiği röportajda, "sorunun ulusal bir ihtiyaçtan ziyade siyasi olduğunu" belirterek, "Lübnan ordusunun silahlarının büyük bir kısmı Batı Amerika Avrupa Fransız silahlandırması, yani NATO'dur" dedi. “Genel olarak ordunun veya devletin Rus silahlarını almasına ilişkin kalıcı yasaklar var.”

Lübnan'da neden uçaksavar silahları yok?

"Orduya 2010 yılında Rusya'dan 10 MiG uçağı ve tankı teklif edildiğini, ancak tekliflerin başta Batı ve Amerika'nın yasakları olmak üzere siyasi nedenlerden dolayı reddedildiğini" vurgulayarak, "Lübnan siyasi sınıfının bu durumdan kurtulma yeteneği olmadığını" kaydetti. Batı yasağı, istese de yapamaz çünkü ordu Batı silahlarıyla donanmış, eğitim, silah, mühimmat, teçhizat ve bakım Batı'da olduğu için durumu bu açıdan değerlendirmek, durumu bu açıdan değerlendirmek engelliyor. Rus silahlarının alınmasından kaynaklanan yetki.”

Şu soruya yanıt olarak: Lübnan'ı bu koşullar altında Batılı antikorları elde etmeye çalışmaktan alıkoyan nedir? Roukoz, "Lübnan ordusunun İsrail'e karşı koymak için silah bulundurması yasaktır. Ordunun terörle veya iç meselelerle mücadele etmek için silah bulundurması zorunludur" diyerek, "İsrail'le Batı düşüncesine göre diplomatik meseleler yoluyla karşı karşıya gelinmesine izin verilmiştir. Birleşmiş Milletler ve uluslararası şikâyetler.” "Askeri olarak değil."

Güncellenme Tarihi : 26.9.2024 20:04

İLGİLİ HABERLER