Gündem
  • 3.10.2024 01:25

Lübnan'da 3 İsrailli binbaşı 2 yüzbaşı ve onlarca asker öldürüldü

Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda onlarca İsrailli subay ve askerin öldüğü veya yaralandığı bildirildi

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) verilerine göre, Lübnan-İsrail sınırında Hizbullah militanlarıyla yaşanan yoğun çatışmalarda onlarca İsrailli subay ve asker öldü veya yaralandı. 

Lübnan'dan atılan roketlerin yankılanmasıyla Tel Aviv patlamalarla sarsıldı

Lübnan'dan atılan roketlerin yankılanmasıyla Tel Aviv patlamalarla sarsıldı

IDF, Güney Lübnan'daki çatışmalar sırasında sekiz İsrailli subay ve askerin öldüğünü ve yedisinin yaralandığını, bunlardan ikisinin ağır olduğunu kabul etti. Ölenler arasında üç binbaşı ve iki yüzbaşı vardı.

İnternette dolaşan görüntülerde, helikopterlerin İsrailli yaralıları savaş alanından tahliye ettiği görülüyor. 

Hizbullah, İsrail güçlerinin Adaisseh ile Maskafam arasında toplandığı bir bölgeye güdümlü füzeyle saldırı düzenleyerek hem ölü hem de yaralıların bulunmasına yol açtı.

İsrail güçleri ise buna karşılık Lübnan sınırına yoğun saldırılar düzenledi. Saldırıda, aralarında sağlık ekibinin yedi üyesinin de bulunduğ

Öte yandan dün gece İsrail komandoları Lübnan topraklarına yarım kilometre kadar girmeyi denedi ancak Hizbullah savaşçıları tarafından pusuya düşürüldüler ve önemli kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldılar. 


 

Güncellenme Tarihi : 3.10.2024 02:00

İLGİLİ HABERLER