Dünya
  • 3.10.2024 10:56

Lübnan'dan 427 milyon dolarlık yardım çağrısı

Lübnan, mülteci krizini hafifletmek için 427 milyon dolarlık yardım çağrısında bulundu

CNN'den Alex Stambaugh'dan

Lübnan, İsrail'in ülkeye düzenlediği askeri saldırıların ardından ortaya çıkan iç mülteci krizini çözmek için yüz milyonlarca dolarlık yardım çağrısında bulundu.

2019'dan bu yana ekonomik krizle boğuşan ülkede, İsrail'in hava saldırıları sonucu yüz binlerce insanın evlerinden ayrılmasının ardından önümüzdeki üç ay boyunca Birleşmiş Milletler destekli barınma ve yardım çalışmaları için acilen 427 milyon dolara ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Çarşamba günü düzenlenen kabine toplantısının ardından konuşan Enformasyon Bakanı Ziad Makary, Lübnanlı yetkililerin krize verilecek yanıt konusunda BM kuruluşları ve bağışçı ülkelerin büyükelçileriyle görüştüğünü söyledi.

Makary, devlet tarafından işletilen Ulusal Haber Ajansı'na (NNA) göre, "Tüm yardımlar Birleşmiş Milletler aracılığıyla şeffaf bir mekanizma aracılığıyla iletilecek ve uygulama Lübnan devletiyle koordineli olacak." dedi.

Lübnan'da son haftalarda yaklaşık 1 milyon kişinin yerinden edildiği, binlercesinin başkent Beyrut'ta, şehrin güney banliyölerindeki okullar da dahil olmak üzere çeşitli yerlerde barındığı tahmin ediliyor.

Makary, "Şu anda yaklaşık 874 barınak kuruldu ve giderek artan sayıda yerinden edilmiş kişi, özellikle Lübnanlı olmayanlar, sığınma arıyor," dedi. "Hükümet, yeterli desteği sağlamak ve kimsenin sokaklarda kalmamasını sağlamak için BM Mülteci Ajansı ile koordinasyon sağlıyor."

Güncellenme Tarihi : 3.10.2024 11:00

İLGİLİ HABERLER