Ekonomi
  • 4.12.2021 09:23

Made in Turkey ibaresi artık kullanılmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan genelgeye göre, ''Turkey, Turguei, Turkei'' gibi ifadeler artık kullanılmayacak.

Resmi Gazete'de yayınlanan habere göre, marka değeri için Türkiye'nin ihraç ürünlerinde artık "Made in Turkey" yerine "Made in Türkiye" ibaresi kullanılacak.

''TÜRKİYE'' İBARESİ YER ALACAK

Yurt içi ve dışında bu anlayışla sürdürülen çalışmalarda Türk milletinin köklü tarihinden gelen değerlerine büyük bir özen gösterildiği ifade edilen genelgede "Türkiye" markasının ulusal ve uluslararası mecrada ülkenin çatı markası olarak kabul edildiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan Genelge'ye göre;

"Türkiye ibaresi, Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade etmektedir. Bu kapsamda, ihraç ürünlerimizde "Made in Turkey" yerine "Made in Türkiye" ibaresi kullanılmaya başlanarak ülkemizin uluslararası ticarette gururu olan ürünlerimiz 'Türkiye' ibaresi ile tanıtılmış ve tüm dünya ile buluşturulmuştur. Bundan sonra da her alanda devletimiz ve milletimizin binlerce yıllık birikiminin 'Türkiye' markası altında temsili hedeflenmektedir.

Bu çerçevede, 'Türkiye' markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında, başta diğer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' vb. ibareler yerine 'Türkiye' ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir."

 

Made in Turkey ibaresi kaldırıldı  #1

 

 

Güncellenme Tarihi : 4.12.2021 09:27

İLGİLİ HABERLER