Gündem
  • 29.4.2022 19:36

Mahrem imamın ankesörden sayısız kez aradığı FETÖ'cüyü mahkeme berat ettirdi

Mahkemeden ortalığı karıştıran FETÖ kararı! Tepkiler art arda geldi

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin ankesörlü telefonla yalnızca bir kez ardışık aranmanın FETÖ üyeliği suçu için yeterli olabileceğine yönelik kararına rağmen Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tepki çeken bir karara imza atıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün yönelik yurdun dört bir tarafında yürütülen ankesörlü telefon soruşturmaları sayesinde, halen örgüt içerisinde yer alan TSK’daki kriptolar teker teker deşifre oluyor. Bu kapsamda İzmir’de gözaltına alınan ve 24 kez ardışık bir şekilde ankesörden aranan ihraç askeri öğrenci Cemal Batuhan A. da bu isimlerden bir tanesi oldu.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise kendisi gibi askeri öğrencilerle 24 kez ankesörlü telefondan ardışık şekilde aranan ihraç askeri öğrenci Cemal Batuhan A. hakkında beraat kararı verdi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin ankesörlü telefonla yalnızca bir kez ardışık aranmanın FETÖ üyeliği suçu için yeterli olabileceğine yönelik kararına rağmen beraat kararı vermesi dikkat çekti.

BYLOCK VE MAHREM İMAMLARLA İRTİBATI VARDI

Sabah’ın haberine göre; Hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Cemal Batuhan A. hakkında verilen skandal beraat kararında ayrıca, mahrem imamlar, bylock kullanıcıları, darbe sanıkları ve FETÖ şüphelileriyle irtibatları görmezden gelindi. Dava dosyasında yer alan bilgilere göre Cemal Batuhan A.’ya ayrıca FETÖ içerisinde kod isim bile verildi. Terör örgütlerine mahsup olan kod adı uygulamasını bile kabul ettiği tespit edilen Cemal Batuhan A.’ya beraat kararı verilmesi dikkat çekti.

ANKESÖRLE ARANDIĞINI KABUL ETTİ

Cemal Batuhan A. ifadesinde de FETÖ’nün ışık evlerinde yapılan sohbetlere katıldığını, ankesörlü telefonla arandığını kabul ettiğini ifade etti. Elde edilen bilgilere göre, Cemal Batuhan A.’ya yapılan ankesörlü telefon aramalarında kendisine ait telefon numarasının son hanesindeki 4 rakamın yerlerinin değiştirilerek örgütsel gizliliğe bağlı kaldığı da hatırlatıldı.

 ANKESÖRE RAĞMEN ÖRGÜTSEL FAALİYET DELİLİ ELDE EDİLEMEMİŞ

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen beraat kararının gerekçesinde ise, sanık hakkında ankesörlü telefonla aranma deliline rağmen, “Örgütün nihai amacını bilerek örgütsel faaliyetlerde bulunduğuna dair delil tespit edilemediği” değerlendirmesi doğrultusunda beraat kararı verildi.

NEDİM ŞENER VE AHMET ZEKİ ÜÇOK’TAN TEPKİ

Söz konusu karara FETÖ kumpası mağduru iki isim tepki gösterdi.

Gazeteci Nedim Şener sosyal medya hesabından, “FETÖ’cülerin geri dönmesine gerek kalmadı!!! Ordu 2.Ağır Ceza Mahkemesi, kod adı kullandığını kabul eden, mahrem imamlarla 24 kez ankesörlü hat üzerinden görüşen FETÖ’cü için, Yargıtay kararlarına rağmen beraat vermiş” ifadelerini kullandı.

Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok da “15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası, Memleketimizi FETÖ’den temizlemenin en etkili yolu Ankesör ve Sabit Hat Soruşturmalarıdır. Mahkemeler dahil kim yok sayıyorsa bilerek veya bilmeyerek FETÖ’nün değirmenine su taşıyor demektir. Yapmayın. Vazgeçin” diye tepki gösterdi.

Ankesörden 24 kez ardışık arandığı halde beraat etmişti! Skandal karar sonrası harekete geçildi

Samsun Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Başsavcılığı, kod adı kullanan, ankesörlü telefondan ardışık bir şekilde mahrem imamlarıyla görüştüğü saptanan ihraç askeri öğrenci Cemal Batuhan A. hakkında Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilen beraat kararını esastan bozulması için temyiz etti. Kod  adı bile kullandığı saptanan Cemal Batuhan A. hakkında, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin ankesörlü telefondan yalnızca bir kez ardışık aranmanın FETÖ üyeliği suçu için yeterli olabileceğine dair kararını görmezden gelerek verdiği beraat kararı tepki çekmişti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yönelik yurdun dört bir tarafında yürütülen ankesörlü telefon soruşturmaları sayesinde, halen örgüt içerisinde yer alan TSK'daki kriptolar teker teker deşifre oluyor. Bu kapsamda İzmir'de gözaltına alınan ve 24 kez ardışık bir şekilde ankesörden aranan ihraç askeri öğrenci Cemal Batuhan A. da bu isimlerden bir tanesi oldu. Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise kendisi gibi askeri öğrencilerle 24 kez ankesörlü telefondan ardışık şekilde aranan ihraç askeri öğrenci Cemal Batuhan A. hakkında beraat kararı verdi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin ankesörlü telefonla yalnızca bir kez ardışık aranmanın FETÖ üyeliği suçu için yeterli olabileceğine yönelik kararına rağmen beraat kararı vermesi dikkat çekti.

BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ ESASTAN BOZULMASI İÇİN TEMYİZ ETTİ

Dosya istinaf mahkemesi tarafından da onandı. Ancak Samsun Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Başsavcılığı söz konusu skandal karar üzerine hareket geçti. Başsavcılık, ankesörlü telefondan ardışık bir şekilde mahrem imamlarıyla görüştüğü saptanan ihraç askeri öğrenci Cemal Batuhan A. hakkında Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen beraat kararını esastan bozulması için temyiz etti.

 

Güncellenme Tarihi : 30.4.2022 00:22

İLGİLİ HABERLER