Gündem
  • 22.11.2025 19:18

Makatına hava basılarak öldürülmüştü! Ailesi sessizliğini bozdu

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde, marangoz atölyesinde çalışan 15 yaşındaki çırak Muhammed Kendirci’nin ustası tarafından ‘sözde şaka’ amacıyla makatına kompresörle basınçlı hava verilmesi sonucu iç organları zarar gördü. Genç çırak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederken, acılı aileden ilk açıklama geldi.

Şanlıurfa’da, makatına kompresörle basınçlı hava uygulanması sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Muhammed Kendirci’nin ailesi sessizliğini bozdu.

‘ŞAKA’ DİYE MAKATINA KOMPRESÖRLE HAVA VERMİŞ

Feci olay, 14 Kasım'da Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki bir marangoz atölyesinde yaşandı. İddiaya göre, 20 yaşlarında olan Habip A., aynı iş yerinde çırak olarak çalışan 15 yaşındaki Muhammed Kendirci'nin makatına kompresörle hava bastı.

Muhammed Kendirci

İÇ ORGANLARI ZARAR GÖRDÜ

İç organları zarar gören çocuk, tedavi gördüğü Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

ÖNCE SERBEST BIRAKILMIŞTI

Olayın ardından ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Habip A., Bozova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak hakkında çıkarılan tutuklama kararı sonrası tekrar gözaltına alınan Habip A., Antep’e kaçmaya çalışırken yakalandı ve sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Makatına hava basılarak öldürülmüştü! Muhammed Kendirci’nin ailesi sessizliğini bozdu

ACILI AİLE ADALET İSTİYOR! İLK AÇIKLAMA…

Yaşanan bu olaydan sonra Kendirci ailesinden günler sonra ilk açıklama geldi. Kendirci ailesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere 14.11.2025 günü ilçemiz Bozova'da, biricik oğlumuz Muhammed, eğitim gördüğü 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin staj öğrencisi olarak gönderildiği ve mobilyacılık eğitimi aldığı atölyede elleri kolları hareket etmeyecek şekilde tutularak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakarak atölye çalışanı ya da çalışanları tarafından kompresörle basınçlı hava verilmek suretiyle iç organları infilak ettirilip öldürülmüştür. İç organları işlevsiz bırakılan 15 yaşındaki yavrumuz, doktorların tüm müdahalesine rağmen 5 günlük yaşam mücadelesini kaybetmiştir. Bugüne kadar hiç görülmemiş ve duyulmamış böyle bir işkenceyle işlenen cinayeti gerçekleştirip adli makamları 'şaka yapmıştık' ifadesiyle yanlış bilgilendirip firar ederek adaletin elinden kurtulabileceğini zanneden fail ile çocuğumuzun ilk kaldırıldığı Bozova Enver Yıldırım Hastanesi'nde pantolonunun temizlikçiler tarafından çöpe atıldığını beyan ederek delilleri yok etmeye çalışanlar ve de bu cinayete doğrudan veya dolaylı olarak iştirak ettiği tespit edilecek olan kim varsa hak ettiği cezayı alacaktır" ifadelerine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 22.11.2025 19:19

İLGİLİ HABERLER