Gündem
  • 22.6.2023 23:31

Manisa'da Korkutan yangın!

Manisa'da geri dönüşüm ve demir çelik üretimi yapılan fabrikada yangın çıktı. Dumanlar bütün kenti sardı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, rüzgarın yönüne göre alevlerin diğer tesislere de sıçramaması için itfaiye ekiplerinin gerekli önlemleri aldığını söyledi.

Manisa'da, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada çıkan yangına itfaiye ekipleri yerden, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de havadan müdahale ediyor. Vali Yaşar Karadeniz, "Yangının tüm fabrikayı kaplaması sonucu İzmir'den de takviye ekip istendi ve şu an 37 itfaiye aracı, 10 tanker ve 3 helikopter ile yangına müdahale ediliyor. Herhangi bir yaralanma ve can kaybı şu an yok." açıklamasını yaptı.

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Muradiye OSB'de yer alan Tekeli Geri Dönüşüm Fabrikası'nda çıkan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan Muradiye OSB'deki Tekeli Geri Dönüşüm Fabrikası'nda saat 16.30 sıralarında çıkan yangın devam ediyor. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi iş makinesi ve tankerlerle müdahale ederken, çevre ilçelerden de takviye ekipler istendiği öğrenildi. Yangına havadan da müdahale edebilmek için yangın söndürme uçağının da havalandığı bildirildi. Gökyüzünü kaplayan siyah dumanlar şehir merkezinden ve İzmir'den de görünürken, ekiplerin yangınla mücadelesi aralıksız bir şekilde devam ediyor.

GERİ DÖNÜŞÜMDEKİ YANGIN İDARİ BİNAYA DA SIÇRADI

Manisa'da Tekeli Geri Dönüşüm Fabrikası'nın bahçesinde çıkan yangın idari binaya da sıçradı. Rüzgarın etkisiyle ekiplerin yangına müdahalesi zorlaşırken, yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yer yer patlama seslerinin duyulduğu yangının çevre fabrikalara sıçramaması için ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 22.6.2023 23:32

İLGİLİ HABERLER