Gündem
  • 15.6.2024 00:18

Mansur Yavaş'ın Ankarası her yağışta sele gidiyor

Mansur Yavaş'tan sonra Ankara'ya bir haller oldu. En ufak bir yağışta şehir resmen göle dönüyor. Yağış şiddetlendiğinde ise sel basıyor. Son bir kaç yıldır yaşanan bu olaylara bagünde de şahit olurdu. 15 dakika içerisinde Ankara resmen göl oldu

Ankara'da sağanak ve dolu yağışı etkili oldu: Yollar göle döndü! 

Ankara'da haziran ayında dolu yağışı etkili oldu, yeşil alanlar beyaza büründü. Misket büyüklüğünde düşen dolu taneleri, araçlarda hasara yol açtı.

Ankara’yı sağanak ve dolu vurdu: Yollar göle döndü, ağaçlar devrildi, araçlar ilerleyemedi
Ankara’da sıcak hava yerini yağışlı havaya bıraktı. Başkentte aniden bastıran dolu, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yayalar otobüs duraklarına sığınırken, bazı araçlarda hasar oluştu. Yaklaşık 15 dakika etkili olan dolu yağışı, yerini yağmura bırakırken kentteki bazı caddelerde su birikintileri oluştu.

Başkent Ankara’da hafta başından itibaren etkili olan aşırı sıcaklar, bugün yerini yağışlı havaya bıraktı.

Şehir merkezinde saat 15.00 sıralarından itibaren havanın serinlemesiyle birlikte sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yapılan uyarılarda Ankara’da etkili sağanak yağış beklendiği açıklanmıştı.

<p>Tandoğan Kavşağı alt geçidi, su birikmesi nedeniyle bir süre trafiğe kapatıldı.</p>

<p> </p>

Aniden bastıran dolu, dışarıda bulunan vatandaşları zor durumda bıraktı.

Yayalar balkon altları, otobüs durakları gibi üstü kapalı yerlere sığınarak dolu tanelerinden korunmaya çalıştı.

<p>Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi'ndeki alt geçitte bir servis aracı mahsur kaldı. İzmir Yolu Caddesi'nde de oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.</p>

Trafikteki sürücüler de araçlarını durdurup, yağışın sona ermesini bekledi.


Çankaya ilçesi Söğütözü Mahallesi’nde misket büyüklüğündeki dolu taneleri, kısa sürede zeminin beyaza bürünmesine neden oldu.

<p>Belediye ekipleri ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda minibüs alt geçitten çıkarılırken, olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri minibüs sürücüsünü tedavi altına aldı.</p>

İŞ YERLERİ SULAR ALTINDA KALDI
Ankara'da 15 dakika süren dolu sonrası etkili olan sağanak ve fırtına, esnafı zarara uğrattı. Ulus'ta bulunan tarihi Samanpazarı'nda tezgahtaki mallar etrafa saçılarak sel suları ile sürüklendi. Esnaf, kepenklerini indirerek mallarını korudu. Hamamönü'nde eski Ankara evlerinden oluşan iş yerleri de sel suları altında kaldı. Bölgedeki restoran ve kafelerde çalışan personel, iş yerlerinin avlusuna dolan suları tahliye etmek için çaba sarfetti.

<p>Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Beşevler Mahallesi'nde bulunan alt geçitte bir minibüs mahsur kaldı.</p>
<p>Kimi sürücüler branda ve battaniye gibi örtülerle araçlarında önlem almaya çalıştı. </p>

 

<p>Aniden bastıran dolu, dışarıda bulunan vatandaşları zor durumda bıraktı.</p>
Güncellenme Tarihi : 15.6.2024 00:30

İLGİLİ HABERLER