Market katillerini tahliye eden 3 hakim ve bir savcı açığa alındı

••2 dk okuma
Market katillerini tahliye eden 3 hakim ve bir savcı açığa alındı

Hızlı Özet

“16 Ekim 2023'te İzmir'in Urla ilçesi Altıntaş Mahallesi Ahmet Besim Uysal Caddesi'nde yaşanan olayda, Urla'da emlakçılık yapan ve inşaat şirketi olan Sercan B., markette alışveriş yaparken yanından geçen müteahhit Semih Kenan Köse ile omuz omuza çarpıştı. Taraflar arasında başlayan 'Omuz attın' tartışması, yumruklu kavgaya dönüştü.”

Cinayet davasında tüm sanıklar tahliye edilmişti: Skandal tahliyede 3 hakim ve 1 savcı açığa alındı

İzmir'de, Semih Kenan Köse'nin markette çıkan 'Omuz attın' tartışmasında çakıyla öldürüldüğü, yanındaki sevgilisi Sibel Kabadayı'nın ise yaralandığı davada yargılanan 3 kardeşten tutuklu tek sanık Sercan B. de tahliye edilmişti. HSK, tahliyelerin ardından harekete geçti. HSK 2. Dairesi tarafından İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, iki üyesi ve tahliye mütalaası veren Cumhuriyet Savcısını açığa aldı.

16 Ekim 2023'te İzmir'in Urla ilçesi Altıntaş Mahallesi Ahmet Besim Uysal Caddesi'nde yaşanan olayda, Urla'da emlakçılık yapan ve inşaat şirketi olan Sercan B., markette alışveriş yaparken yanından geçen müteahhit Semih Kenan Köse ile omuz omuza çarpıştı. Taraflar arasında başlayan 'Omuz attın' tartışması, yumruklu kavgaya dönüştü.

Kavgaya Sercan B. yanındaki kardeşleri Serkan B. (32), Taylan B. (26) da dahil oldu. Köse bir ara eline geçirdiği içki şişesini kırarak savurdu. Kavgada Sercan B., yanındaki çakıyla Köse'yi ve yanındaki sevgilisi Sibel Kabadayı'yı yaraladı. Urla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Köse, hayatını kaybetti. Sercan B. ile kardeşleri Serkan B. ve Taylan B., polis ekiplerine teslim oldu. Polisteki işlemlerin ardından 3 kardeş, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

BÜTÜN SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianamede 3 kardeş hakkında 'İştirak halinde kasten öldürme' suçlamasıyla müebbet hapis talebiyle dava açıldı. Sercan B.'nin tutuklu olarak yargılandığı davanın son duruşmasında mahkeme heyeti, sanığı yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verip tahliye etti. Böylece davada hiç tutuklu sanık kalmadı.

HSK HAREKETE GEÇTİ

Yaşananların ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından bütün sanıkların tahliye edilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. HSK 2. Dairesi tarafından İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Mithat Özçakmaktaşı, Mahkeme üyeleri Serap Kahraman ve Gül Kılıç ile sanığın tahliyesi konusunda mütalaa veren İzmir Cumhuriyet Savcısı Osman Aykurt açığa alındı. Soruşturma kapsamında HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi.

 

Bu haber 1436 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti
Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, fon soruşturması kapsamında hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili yürütülecek soruşturma ve incelemenin sağlıklı şekilde ilerletilebilmesi adına yürüttüğü tüm görevlerden istifa ettiğini duyurdu.

Habervitrini15134 Görüntüleme
Özgür Özel’den seçim: İktidar yapamazsam görevi bırakacağım
Gündem

Özgür Özel’den seçim: İktidar yapamazsam görevi bırakacağım

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'de yapılacak ilk genel seçimlerde Yeni Parti'yi iktidar yapamaması durumunda görevi bırakacağını söyledi. Özel, "Birinci parti yapmazsam o gün görevi bırakacağım" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12586 Görüntüleme
AK partili bakan Fatma Betül Sayan Kaya FON'dan 2 milyar 170 milyon lira mı kazandı
Gündem

AK partili bakan Fatma Betül Sayan Kaya FON'dan 2 milyar 170 milyon lira mı kazandı

Fon soruşturması sürerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya hakkında, yatırdıkları parayı yaklaşık 4 ayda 20 katına çıkardıkları yönünde iddialar ortaya atıldı. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, konuyla ilgili "Eğer iddialar doğruysa hemen istifası gerekir. İddialar doğru değilse, hemen yalanlamalı ve dava açmalıdır. Hiç kimse makamını kişisel zenginleşme aracı olarak kullanamaz" ifadelerini kullandı.

Habervitrini14905 Görüntüleme
Soykırımcı İsrail propagandası yapan hesaplara erişim engeli
Gündem

Soykırımcı İsrail propagandası yapan hesaplara erişim engeli

İsrail propagandası yapan, milli güvenliği tehdit eden ve sistematik dezenformasyon faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen 93 X (eski adıyla Twitter) hesabına erişim engeli getirildi.

Habervitrini13013 Görüntüleme