Spor
  • 4.10.2023 11:25

Mauro Icardi'nin performansı parmak ısırtıyor!

Ne Dzeko ne Aboubakar... Geçen sezon Galatasaray'ın şampiyonluk yürüyüşüne damga vuran Mauro Icardi, bu sezon da hem Sarı-Kırmızılı takımı sırtlıyor hem de skora katkı yarışında ezeli rakiplerinin yıldızlarını geride bırakmayı başardıyor.Geride kalan yaz döneminin en flaş transferlerinden Mauro Icardi’nin Galatasaray performansıyla müthiş performansı hız kesmeden devam ediyor.

MANCHESTER UNITED DEPLASMANINI DA BOŞ GEÇMEDİ

Galatasaray'da Mauro Icardi, 3-2 kazanılan Manchester United deplasmanında yine takımın önemli bir katkı sağlamayı başardı. Mücadelenin 78. dakikasında penaltı vuruşundan faydalanamayan Arjantinli yıldız, 81. dakikada Davinson Sanchez'in asistinde takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

Galatasarayda Mauro Icardinin performansı parmak ısırtıyor Zirvenin sahibi...

NE DE OLSA ICARDI

Arjantinli süperstar, başta Fenerbahçe’den Edin Dzeko ve Beşiktaş’tan Vincent Aboubakar olmak üzere ezeli rakiplerinin yıldızlarını skora katkı konusunda geride bırakmayı başardı. Şu ana kadar her iki kulvarda 11 gol ve 3 asistle yoluna devam eden 30 yaşındaki futbolcu, toplam 14 gole katkıyla Galatasaray’ı sırtlamaya devam ediyor. Geçen sezonki şampiyonlukta da büyük pay sahibi olan Icardi’yi, 12’şer gol katkısıyla Fenerbahçe’den Szymanski, Dzeko ve İrfan Can takip ediyor.

KEREM BİLDİĞİNİZ GİBİ

Galatasaray’da Icardi ile birlikte en fazla skora katkısı olan oyuncu ise Kerem Aktürkoğlu. Sezona çok iyi bir başlangıç yapan 24 yaşındaki kanat oyuncusu, 5 gol ve 7 asistlik grafiğiyle 12 gole katkı sağladı. Sarı-Kırmızılı ekibin bu sezonki gol yükünü Icardi ile Kerem çekerken, onları 2 gol ve 2 asistlik performansıyla Mertens izliyor. Galatasaray’ın bu sezonki gollerine, takımdan ayrılan Midtsjö (1 golü var) dışında, tam 16 farklı futbolcu katkı vermeyi başardı. Yeni transferler ise toplam 12 gole katkı yaptı.

TETE VE ZIYECH PLANI

Cim Bom’da Icardi, Kerem ve Mertens üçlüsünün ardından Barış ve Zaha, 3; Oliveira, Abdülkerim, Barış, Angelino, Halil, Tete, Davinson Sanchez ve Ziyech, şu ana kadar toplam 2’şer gole katkı sağladılar. Bu isimler arasında Mertens’le birlikte 2 golü bulunan Abdülkerim ve Halil’in performansı da dikkat çekici. Aslan’ın hocası Okan Buruk, özellikle Tete ve Ziyech’in önümüzdeki dönemde skora katkı konusunda Icardi ve Kerem ikilisine daha da yaklaşmasını ve hücumdaki çeşitliliğin artmasını hedefliyor.

Aslıhan Çil | FANATİK ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 4.10.2023 11:31

İLGİLİ HABERLER