Gündem
  • 8.12.2021 19:13

Meclis'te CHP'nin Bakan Soylu'ya sataşmasıyla yumruklu kavga çıktı

Kürsüde bütçe görüşmelerine ilişkin söz alan CHP'li vekillerin, Süleyman Soylu'ya yönelik söylemlerinin ardından çıkan tartışmada, yumruklar havada uçuştu.

Bütçe görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ile ilgili kuruluşların bütçesinin tartışıldığı Meclis'te, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın söz aldı.

Erkan Aydın'ın kürsüde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sataşmasıyla birlikte Meclis'te, gergin anlar yaşandı.

CHP, KÜRSÜDEN İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'YA İTHAMDA BULUNDU

CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın konuşması sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağına bindiğini söyleyerek, Bakan Soylu'nun daha sonra yaptığı açıklamada uçak olmadığını söylediğini ifade etti.

Bakan Soylu, CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın'a tepki gösterdi. CHP milletvekilleri Soylu'ya tepki gösterdiler ve Soylu'nun bulunduğu komisyon sıralarına doğru yürüdüler.

Bunun üzerine AK Parti ve MHP milletvekilleri araya girdi. AK Parti ve CHP milletvekilleri arası da tansiyon yükseldi.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç oturuma ara verdi. Verilen arada da tartışma devam etti.

 

Siyaset bilimci James Clarke'ın, "Bir siyasetçi gelecek seçimi düşünür, bir devlet adamıysa gelecek nesilleri düşünür." sözlerini kullanarak Bakan Soylu'ya dönen Aydın, "Eğer Sayın Bakan, gelecek nesilleri düşünseydi, kendisiyle ilgili onlarca iddiayı bir televizyon programında değil, gelir burada TBMM'de 'önce dokunulmazlığımı kaldırın, sonra bir soruşturma komisyonu açın ve gelin bunları cevaplayın' derdi. Ancak o ne yaptı, mayıs ayından beri hala suç duyurusunda bulunacak. 7 aydır bekliyoruz. Sayın Bakan, o dokunulmazlığı kaldırın. Bu şekilde bir şey olmayacağını biliyoruz." dedi.

 

 

Meclis te CHP nin Süleyman Soylu ya sataşmasıyla yumruklu kavga çıktı #1

 

YUMRUKLAR HAVADA UÇUŞTU

Kendisinden önce konuşan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın sözlerine ithafta bulunarak Bakan Soylu'ya yönelik konuşmalarını sürdüren Erkan Aydın, Meclis'ten yükselen sesleri "Aynı şekilde iade ediyorum." diyerek bastırdı.

Aydın'ın açıklamalarıyla birlikte birçok milletvekili ayağa kalktı. Bir araya gelen milletvekilleri, yumrukları havada salladı.

 

 
 

BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

Aydın'ın, Bakan Soylu'ya müdahale etmesini istemesine karşın Başkan Süreyya Sadi Bilgiç, birleşime ara verdi.

Güncellenme Tarihi : 9.12.2021 01:29

İLGİLİ HABERLER