Gündem
  • 14.5.2022 16:33

Mehmet Boynukalın İstanbul Sözleşmesi yandaşı AK partili Özlem Zengin'e cevap!

Mehmet Boynukalın'dan Özlem Zengin'e cevap! 'Allah hidayet versin'

Ayasofya Camisi eski Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, TV Net canlı yayınında "Boynukalın'ın istifasında dahliniz var mı?" sorusuna "Dahlim yok ama Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum" diyerek cevap veren AK Partili Özlem Zengin'e, "Allah hidayet versin." karşılığını verdi.

Misvak Caps  on Twitter: "Sayın Özlem Zengin Mehmet Boynukalın Hoca'nın  paylaşımını doğru bulmadığını belirtmiş. İstanbul sözleşmesinden sonra aile  davaların artığı istatistiğine bakıldığı zaman yanlış bişey söylediği  görülmüyor. Dinen ve istatisksel ...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, TV Net canlı yayınında konuştu.

Program moderatörü Taha Hüseyin Karagöz'ün, "Boynukalın'ın istifasında dahliniz var mı?" sorusuna, şöyle cevap verdi:

Dahlim yok ama Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum.

Zengin'in açıklamasını alıntılayarak Twitter'dan cevap veren İslam Hukuku Profesörü Mehmet Boynukalın, "İslam inanç, ibadet, ahlak ve hukukuyla hayatımıza sirayet etmediği sürece Ayasofya tam manasıyla özgürlüğüne kavuşamaz." dedi.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına da değinen Prof. Boynukalın, "Ama açılması bu yönde bir adımdır inşallah... Meselemiz şahsi değil." ifadelerini kullandı.

Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum“ demişti Mehmet Boynukalın'dan Özlem  Zengin'e cevap - Son Dakika

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, sözlerini şu dua ile tamamladı:

hukuki kural koyarken karşımıza din çıkartıyorlar demişti
 

"Oysa ki siz hukuken var olan bir gerçeklikten bahsediyorsunuz"

Kadına yönelik şiddet yasasından bahsederek 'Boynukalın' ile ilgili sorulan soruyu Zengin, şöyle yanıtldı:

 "Adalet Bakanlığımızın çok önemli bir çalışmasıyla beraber artık kadın cinayetleri hukuki bir terim olarak mevzuatın içerisine girmiş oldu. Kadın cinayetleri denilen şey hukuk mevzuatında bir tanımlama. Böyle bir tanımlama varken sizin karşınıza devamlı dini referans göstererek hukukun var kıldığı kavramları reddetmeye çalışan insanlar oluyor.

Onu dinleyen insanlar sizi düşman biliyor. Beni dindar görmüyorlar. Benim ne kadar inançlı olduğuma insanlar mı karar verecek? Burada problem şu, kadınlar için şiddetin konuşulduğu bir gün var, çok önemli bir günden bahsediyoruz ve hukuken de bir terimden bahsediyoruz. Araya dinle ilgili bir referans girdiği zaman siz ne söylerseniz söyleyin onunla rekabet etme şansınız kalmıyor. Oysa ki siz hukuken var olan bir gerçeklikten bahsediyorsunuz. Tezlerimizi savunurken; din ile dini yan yana koymalıyız, hukuk ile hukuku."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2022 00:38

İLGİLİ HABERLER