Gündem
  • 16.7.2024 12:06

Mehmetçik hainlere nefes aldırmıyor.. Çok sayıda terörist öldürüldü

TSK, PKK'ya göz açtırmıyor: 7 terörist etkisiz!
MSB: Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 4 PKK/YPG’li terörist ile Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde belirlenen 3 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklama şöylr:

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terörü kaynağında yok etmek için kesintisiz operasyonlarla mücadeleye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 4 PKK/YPG’li terörist ile Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde belirlenen 3 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi.

 

PKK'LILAR SİHA7DAN KAÇMAK İÇİN ÇATIŞMA ALANINDA ORMANI YAKTI

Kuzey Irak'ta PKK ile çatışmalar büyük orman yangınlarına yol açarken, hainlerin saklandığı  Kürt köyü çapraz ateşe tutuldu..

Duhok'un kuzeyindeki Sekiri köyünde Türk güvenlik güçleri ile Kürdistan İşçi Partisi (PKK) arasında çıkan şiddetli çatışmalar büyük orman yangınlarına yol açtı, Duhok Valiliği'ne bağlı Sekiri Köyü Muhtarı Nizar Muhammed, çevredeki çatışmalardan kaynaklanan topçu ateşi sonucu çok sayıda yangın çıktığını, yüzlerce dönümlük yetişkin ağacın yok olduğunu ve bölge sakinleri arasında yaygın paniğe yol açtığını söyledi.

Mohammed, Shafaq Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Topçu ateşi köylüler arasında korku ve dehşete neden oldu. Şimdi iki zor seçenek arasında sıkışmış durumdalar: Ya çapraz ateş altında kalıp kalan tarım arazilerini yangından korumaya çalışmaya devam edecekler ya da her şeyi geride bırakıp köyden kaçacaklar." dedi.

Köylülerin sıkıntısını daha da kötüleştiren şey, istikrarsız güvenlik durumu ve bölgenin engebeli arazisi nedeniyle itfaiyecilerin etkilenen bölgelere erişiminin sınırlı olmasıdır. Sakinler, ürünlerini ve evlerini kurtarmak için çaresiz bir girişimde ilkel yangın söndürme yöntemlerini kullanmak zorunda kaldılar.

Türk-PKK çatışmaları büyük orman yangınlarına yol açarken Kürt köyü çapraz ateşe tutuldu
Güncellenme Tarihi : 16.7.2024 12:15

İLGİLİ HABERLER