Sağlık
  • 25.5.2006 10:37

MEME KANSERİ RİSKİ İLERLEYEN YAŞLARDA ARTIYOR

ADANA - Kadınlarda en çok görülen kanser türünün ''meme kanseri'' olduğu ve bu hastalık riskinin ilerleyen yaşla birlikte arttığı bildirildi.
     Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tamer Akça, AA muhabirine yaptığa açıklamada, meme kanserinde, erken tanı ve tedavinin çok önemli olduğunu söyledi.
     Akciğer kanserinden sonra en çok ölüme neden olan kanser türünün meme kanseri olduğunu belirten Akça, bu rahatsızlığın görülme olasılığının da yaşla beraber arttığına dikkati çekti.
     Akça, hastalığa yakalanan kadınların yüzde 70'inin 50 yaş üzerinde olduğunu belirterek, kişisel meme muayenesine 20 yaşında başlanılması, 40 yaşından sonra da düzenli olarak uygulanması gerektiğini, bu yolla hastalığın yüzde 40-50 oranında saptanabildiğini ifade etti.
     Akça, erken tanıyla ölümcül bir hastalık olmaktan çıkan meme kanserine karşı kadınların 20 yaşından sonra her iki memesini de ayda bir kez elle kontrol etmesi, 2-3 yılda bir doktor muayenesinden geçmesi ve 35 yaşından sonra mamografi yaptırmaları tavsiyesinde de bulundu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:13

İLGİLİ HABERLER