Menzil cemaatinin miras tartışması Cumhurbaşkanı'na gitti
Menzil Cemaati'nin servet kavgasını yargı da çözemedi: Muhammed Saki Elhüseyni Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başvurdu!
Menzil Cemaati içinde yargıya taşınan miras kavgasında yeni bir gelişme yaşandı. Cemaatin lideri Muhammed Saki Elhüseyni’nin talimatıyla, suç duyurusuna verilen takipsizlik kararına itiraz edildi. Öte yandan Muhammed Saki Elhüseyni’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme talebinde bulunduğu öğrenildi.
Menzil Cemaati’nde taht ve miras kavgası devam ediyor. Menzil’in lideri Abdulbaki Elhüseyni’nin 12 Temmuz 2023’te yaşamını yitirmesinin ardından oğulları Muhammed Saki, Muhammed Mubarek ve Muhammed Fettah Elhüseyni “eş şeyhlik" denilen bir sistem ile cemaati birlikte yöneteceklerini açıklamış olsa da aralarındaki mücadele her geçen gün daha da derinleşiyor.
Milyarlarca liralık servetin bölünmesi kavgayı giderek daha da alevlendirmiş, çözüm için cemaat, 22 Ekim’de Adıyaman’ın Menzil köyündeki Menzil Camisi’nde bir “cemaat mahkemesi” kurmuş, ancak burada da bir anlaşma sağlanamamıştı. Muhammed Mübarek Erol, kardeşler arasındaki kavgayla ilgili Menzil Yolu isimli X hesabından yazılı bir açıklama paylaşmıştı. Sonrasında da bir sohbette konuşan Muhammed Saki El Hüseyni, Muhammed Mubarek ve Muhammed Fettah Elhüseyni kardeşleri mirasın üzerine çökmekle suçladı. Kardeşlerinin etki altında kaldığını söyleyen Saki, 'Babamın mirasını bitirdiniz de Gavs'ın mirasına mı sıra geldi.' diyerek eleştirmişti.
Muhammed Saki Elhüseyni dışındaki 4 kardeş tarafından yapılan ortak açıklamada, Saki Elhüseyni’nin sözde cemaat mahkemesinin yetkilerini kısıtladığı ileri sürülmüştü. Saki Elhüseyni’nin cemaate ait tapuların devri konusunda sorun çıkardığı ve heyete “Bunlar yapılmadan devam etmem” dediği söylenmişti.
Öte yandan cemaate yakın kaynaklar Menzil Cemaati lideri Muhammed Saki Elhüseyni’nin Beştepe’ye yakın isimlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme talebini ilettiği ancak henüz olumlu bir yanıt alamadığı öğrenildi.
Daha enterasan, alan Seyyid Mübarek, satan muhasebeci. Bayrakçı’nın hesabına 40 milyon TL para yatırmışlar. Bütün Avrupa’da 4-5 tane şirket kurmuşlar. O iyi kalpli sofilerden alarak, şirketlere devretmişler. Hüseyin Kadıoğlu ve Ahmet Türk’ün üzerine şirket kurmuşlar. Oranın tapularını şirkete aktarmışlar. Şebeke bunlar. Böyle çok yer var” demişti.
‘Cemaaat mahkemesi’ne başkanlık eden isimlerin, Muhammed Saki Elhüseyni ile yaptığı görüşmenin ses kayıtları da ortaya çıkmış, kayıtlarda, Saki Elhüseyni’nin kardeşlerini kastederek “FETÖ ile patronları aynı. Biri himmet parası topladı biri teberru parası topladı. 15 aydır dükkanlardan bir hesap alamadım. Ben onlarla camide bile yan yan görünmek istemiyorum” sözleri dikkat çekmişti.
Değeri 17 milyar TL’yi aşan gayrimenkul ve şirketin olduğunu söyleyen Saki Elhüseyni, “Bunun 10’u onlarda 7’si bizde. Avrupa’nın yüzde 90’ı onlarda. Fransa’da ev var… Almanya’da bizim iki, üç tane evimiz var ve başka şeyler de var” ifadelerini kullanmış, ayrıca 1500’ün üzerinde dergâh ve 5 bin kiralık yerden bahsetmişti. Konunun Cumhurbaşkanı’na iletildiği ve Saki Elhüseyni’nin “İnşallah Cumhurbaşkanımız bu işi düzeltecek” dediği de ses kayıtlarına yansımıştı. Şikayeti değerlendiren Savcılık, 17 Aralık 2024 tarihli kararıyla “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi.
Menzil lideri Saki Elhüseyni cephesi savcılığın takipsizlik kararı üzerine sulh ceza hakimliğine itirazda bulundu. Veryansın Tv’nin edindiği bilgilere göre, itirazı değerlendiren sulh ceza hakimliği, şüpheli isimlerinin ifadelerinin alınması ve soruşturmanın genişletilmesi talebiyle dosyayı ilgili savcıya geri gönderdi. Savcılık 3 Ocak günü verdiği kararla soruşturmanın genişletilmesine yer olmadığına karar vererek, dosyayı kapattı.
Öte yandan cemaate yakın kaynaklar Menzil Cemaati lideri Muhammed Saki Elhüseyni’nin Beştepe’ye yakın isimlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme talebini ilettiği ancak henüz olumlu bir yanıt alamadığı öğrenildi.
Milyarder bir çift, Kaliforniya'nın suyunun çoğunu kontrol ediyor. Resnick'ler 1994'ten bu yana yılda 150 milyar galon su kullandı ve işçi sınıfı toplulukları kuraklık altında yaşamaya zorlandı. Suyu devlete geri satarak kar elde ediyorlar, kamusal bir kaynağı özel kazanca dönüştürüyorlar.
Güncellenme Tarihi : 10.1.2025 13:11