Gündem
  • 28.9.2024 01:06

Mesud Pezeshkian : İsrail'in Beyrut bombardımanı barbarlıktır, savaş suçudur

İran, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısını "savaş suçu" olarak nitelendirdi ve ABD'nin de bu saldırıda suç ortağı olduğunu söyledi 

İran, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği ölümcül saldırıyı kınayarak saldırıyı "savaş suçu" olarak niteledi ve ABD'nin suç ortağı olduğunu ileri sürdü.

İran Devlet Başkanı Mesud Pezeshkian, saldırıları "açık bir savaş suçu" olarak nitelendirerek "İsrail rejiminin terörist doğasını bir kez daha ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı da Beyrut'un varoşlarında düzenlenen saldırıyı kınayarak, saldırıyı Amerikan yapımı bombaların kolaylaştırdığı "barbarca" bir eylem olarak niteledi.

İsrail Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanaani, hem İsrail hem de Amerikan hükümetlerinin hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Bakanlık sözcüsü Nasser Kanaani, "inatçı" İsrail rejiminin saldırısının "uluslararası hukukun açık bir ihlali" ve "Lübnan'ın ulusal egemenliğinin" ihlali olduğunu söyledi.

Kanaani, "Bu örtbas edilemeyecek açık bir savaş suçudur ve Siyonist rejimin yanında yer alan ABD rejimi bu suça ortaktır ve hesap vermelidir" dedi.

Sözcü, Siyonist rejimin Filistin ve Lübnan halkına karşı işlediği "sürekli suçların", ABD ve bazı diğer Batılı ülkelerin ateşkes çağrılarının İsrail'e "zaman kazandırmak için yapılmış açık bir aldatmaca" olduğunu açıkça gösterdiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, uluslararası toplumun İsrail'in işlediği tüm suçlar karşısında pasif kalmasını eleştirdi.

Kanaani, "Siyonistlerin Filistin ve Lübnan'a karşı işlediği akıl almaz suçların yoğunlaşması ve vatandaşların ve masumların pervasızca öldürülmesi, uluslararası toplumun tüm bu suçlar ve vahşet karşısında hareketsizliğinin sonucudur" diye hayıflandı.

İsrail, Hizbullah'ın Beyrut'taki merkez karargahını hedef alan hava saldırısını,   grubun liderlerini öldürmeyi amaçladığı anlaşılıyor.

 

ABD ne diyor: Kaynaklar CNN'e İsrail'in Cuma günkü saldırıları gerçekleştirmesinden sadece birkaç dakika önce  ABD'ye bildirimde bulunduğunu söyledi . Başkan Joe Biden gazetecilere ABD'nin  saldırı hakkında "hiçbir bilgisi veya katılımı olmadığını" söyledi.

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 28.9.2024 02:05

İLGİLİ HABERLER