Gündem
  • 21.9.2024 12:41

Metin Arolat'a kalp masajı anı yürek sızlattı

Şarkıcı Metin Arolat'ın Vefatı

1995 yılında hem "Dert Değil" adlı şarkısı hem de bu şarkıya çektiği video klip ile adını duyuran Metin Arolat, vefat etti.

Şarkıcı Metin Arolat, Kozyatağı'nda bir otelde sahne almak üzere şarkı söylediği sırada fenalaşıp bayıldı. İlk müdahale burada gerçekleştirildikten sonra özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak Arolat yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Arkadaşları, vefat eden Metin Arolat için sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınladılar.

Metin Arolat öldü

Mevlana'nın 23'üncü kuşaktan torunu ve iki gün önce, "Hayatta en mutlu olduğum yer sahne" şeklinde açıklama yapan Metin Arolat, bir otelde sahne aldığı sırada aniden yere yığıldı. 52 yaşındaki Arolat, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Habertürk muhabiri Nazif Şahin Karpuz'un haberine göre; Kozyatağı'ndaki bir otelde performans sergileyen Metin Arolat, kısa bir ara verdikten sonra sahneye geri döndüğünde ilk şarkısını söylerken aniden yere düştü. Çağrılan sağlık ekipleri uzun süre kalp masajı yaptı ancak 52 yaşındaki ünlü şarkıcı hastaneye kaldırıldıktan sonra kurtarılamadı.

Metin Arolat, müzik kariyerine 1990'lı yılların ortasında başlamış ve kısa sürede geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştı. "Dert Değil" şarkısı ile müzik dünyasında büyük bir çıkış yakalayan Arolat, bu başarısını daha sonra çıkardığı albümler ve popüler şarkılarla pekiştirdi. Sanatçının hayranları, sosyal medyada ona olan sevgilerini ve üzüntülerini ifade eden paylaşımlarda bulundular.

Ayrıca, Metin Arolat'ın ölüm haberi, sanat dünyasında da geniş yankı buldu. Pek çok ünlü isim, Arolat'ın müzik dünyasına kattığı değeri ve onunla paylaştıkları anıları sosyal medya hesaplarından dile getirdi. Onun zamansız ölümü, müzik ve sanat camiasında büyük bir kayıp olarak değerlendirildi.

Metin Arolat'ın cenazesinin ne zaman ve nerede yapılacağı henüz netlik kazanmazken, ailesi ve yakınları bu konuda bir açıklama yapacaklarını belirttiler. Sanatçıyı son yolculuğuna uğurlamak isteyen hayranları ve dostları, bu bilgileri merakla bekliyor.

Metin Arolat’ın şarkıları, onu sevenler tarafından dinlenerek ve paylaşarak anımsanmaya devam ederken, sanatçının eserleri ve anıları uzun süre hafızalardan silinmeyecek gibi görünüyor.

Menajeri Halil Yıldırım, Metin Arolat'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Metin Arolat, iki gün önce katıldığı bir programda; "Hayatta en mutlu olduğum yer sahne" demişti.

MEMLEKETİ İZMİR'DE DEFNEDİLECEK

Metin Arolat’ın cenazesinin, pazar günü Teşvikiye Camii’nde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası memleketi İzmir’e gönderileceği öğrenildi. Arolat için İzmir'de de pazartesi günü Hacımustafa Beşikçioğlu Camii'nde öğlen namazının ardından cenaze namazı kılınacağı ve ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

Metin Arolat’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ablası Fatoş Alkan'a teslim edildi. Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşlarına boğulan Fatoş Alkan; “Sözün bittiği yer, söylenecek hiçbir şey yok” dedi.

"BEN İYİYİM' DEYİP SAHNEYE ÇIKMIŞ"

Metin Arolat’ın yakın arkadaşı Demet Sağıroğlu acı haberi alır almaz hastaneye koştu. Sağıroğlu, "Sahneye çıktıktan 20 dakika sonra kötü olmuş, arka tarafa gitmiş. 'Tamam çok iyiyim ben' demiş tekrar sahneye çıkmış. Rejim yapıyordu, herhalde kalbi kaldırmadı” açıklamasında bulundu.

"YİNE REJİM YAPIYORMUŞ"

Sanatçı Demet Sağıroğlu hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çok yakın arkadaşımdı. Çok sevdiğim özel bir kardeşimdi. Yine rejim yapıyormuş. Bizde hep vardır ölüm diyetleri. Herhalde kalbi kaldırmadı. Gülerek gitti. Menajeri öyle söyledi. Çok neşeliymiş. Benim de bugün bir şarkım çıktı, onu paylaşmış. Kaç aydır konuşmuyorduk. Onu paylaşmış hatta DM'den bana komik bir şeyler yazmış. Ailesi İzmir'deymiş.

"SAHNEDE BİR ANDA KÖTÜ OLMUŞ"

İstanbul'da ailesi yok. Birkaç sene önce annesini kaybetmişti. Onun da ağırlığı vardı üstünde. Menajeri ile güle oynaya gelmişler işe. Sahnede bir ara kötü olmuş. Sahneye çıktıktan 20 dakika sonra arka tarafa gitmiş. Orada gömleğini çıkarmış. Sonrasında kolum uyuşuyor falan demiş. Bakmışlar orada, sonra verin gömleğimi iyiyim ben, demiş. Çıkmış sahneye tekrar.

"BİR DAHA KALBİ DURMUŞ"

Sonrasında sahnede tekrar yere yığılmış. Orada bir hemşire varmış. Hemşire onu yan yatırmış. Hemen ambulans çağırmışlar. Ambulans gelene kadar kalbi durmuş. Ambulansta çalıştırmışlar. Sonra yolda bir daha kalbi durmuş. Çalıştığı yer buraya çok yakındı. Çalıştırmamışlar kalbini. Sevenlerine sabır dilerim. Güzel bir yere gittiğini düşünüyorum, Metin güle güle gitmiş çünkü. Her zamanki güleç yüzü ile. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

METİN AROLAT KİMDİR?

28 Mayıs 1972'de İzmir'de dünyaya gelen Metin Arolat, baba tarafından Ali Muhsin Paşa, Hasan İzzet Paşa'nın torunu olup ayrıca, Mevlana'nın 23'üncü kuşak torunu. Metin Arolat, bir röportajında babasının THY'nin logosunu tasarlayan kişi olduğunu söyledi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Arolat, İstanbul'a taşınarak bir reklam ajansında işe başladı. Daha sonra da ABD'de reklamcılık eğitimi aldı.

Güncellenme Tarihi : 21.9.2024 12:53

İLGİLİ HABERLER