Asayiş
  • 6.11.2005 00:11

MİLLETVEKİLİNİ VURAN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

MUSTAFA VERGİVEREN
ANKARA - Ankara Çayyolu'nda bulunan bir sinema salonunda Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez'e silahlı saldırıda bulunan şahsın, Mardin Eski Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaş'ın oğlu Mehmet Tutaş olduğu iddia edildi.


Çayyolu'nda eşi Zehra Bölünmez ile birlikte sinemaya giden Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez'i 2 kurşunla kalçasından yaralayan şahsın, Mardin Eski Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaş'ın oğlu Mehmet Tutaş olduğu öne sürüldü.

 
İddiaya göre, sinemada verilen 10 dakikalık film arasında Mehmet Tutaş isimli şahsın bakışlarından rahatsız olan Bölünmez, Tutaş'a, "Neden bakıyorsun, birine mi benzettin?" diye sordu. Bunun üzerine Tutaş, "Beni tanımadın mı?" dedi ve küfür etti.

Şahsın, Mardin Eski Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaş'ın oğlu Mehmet Tutaş olduğunu anlayan Milletvekili Bölünmez, eşine şahsı tanıdığını ve dikkatli olması gerektiğini söyledi. Bu sırada silahına sarılan Tutaş, Bölünmez'e ateş etmeye başladı.

Tutaş, kargaşa sırasında dışarıya çıkmaya çalışan Bölünmez'in arkasından da 5-6 el daha ateş etti. Milletvekili Bölünmez, kurşunlardan 2'sinin kalçasına isabet etmesi sonucu yaralandı.


Olayın ardından saldırgan kayıplara karışırken, Özel Güven Hastanesi'ne kaldırılan Bölünmez'in tedavisi devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:44

İLGİLİ HABERLER