Dünya
  • 22.7.2024 19:24

Milletvekilleri, Trump'a suikast girişimi nedeniyle Gizli Servis direktörünü sorguya çekti

Cumhuriyetçi ve Demokrat milletvekilleri, yönetmen Cheatle'ın yanıt vermemesinden dolayı öfkeliler.. Buna rağmen Cheatle olayın büyük bir operasyon başarısızlık olduğunu söyledi..

ABD Gizi Servisi'nden Trump'a suikast girişimi itirafı! Resmen kabul ettiler

Tüm dünya ABD'nin eski Başkanı ve Başkan adayı Donald Trump'a yöneilk gerçekleştirilen suikast girişimini tartışıyor. Eleştirilerin odağında Gizli Servis'ten ise itiraf gibi bir açıklama geldi. ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, suikast girişiminin "Gizli Servis'in en büyük operasyonel başarısızlığı" olduğunu söyledi.

ABD Gizli Servis Direktörü Cheatle, Temsilciler Meclisi'nde katıldığı oturumda eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili soruları yanıtladı.

TÜM SORUMLULUK GİZLİ SERVİS'TE

Cheatle, Trump'a suikast girişiminin kabul edilemez olduğunu ve bu konuda güvenlik tedbirleriyle ilgili yaşanan tüm sorunlardan dolayı kurumu adına tüm sorumluluğu aldığını vurguladı.

"OPERASYONEL BAŞARISIZLIK"

Trump'a suikast girişimini, "Gizli Servis'in çok uzun yıllardır yaşadığı en büyük operasyonel başarısızlığı" şeklinde tanımlayan Cheatle, olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve bu tür güvenlik açıklarının bir daha yaşanmaması için servis içinde gerekli görüşmeleri yaptıklarını ifade etti.

Özellikle Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin istifa çağrısı yaptığı Cheatle, Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili çok sayıda güvenlik açığı olduğu iddiasıyla yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

Cheatle, ilk kurum soruşturmasının 60 gün süreceğini ve şu ana kadar hiçbir çalışanın disiplin cezası almadığını söyledi

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, 22 Temmuz'da Washington DC'deki Rayburn Temsilciler Meclisi Ofis Binası'nda düzenlenen duruşmada Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi önünde ifade veriyor.

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimine ilişkin kurumun başlattığı ilk soruşturmanın 60 gün içinde tamamlanmasını beklediğini söyledi.

Cheatle, "Görevimiz olan iç soruşturmayı güvence altına almak için size şunu söyleyebilirim, bunu 60 gün içinde tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Olayı FBI ve İç Güvenlik Bakanlığı müfettişi de soruşturuyor.

Teksaslı Cumhuriyetçi Parti Temsilcisi Pete Sessions, "Bulter, PA olayındaki rolleri nedeniyle herhangi bir çalışan disiplin cezası aldı mı?" dedi.

"Hayır efendim, şu anda değil," dedi. "Hala insanlarla görüşme sürecindeyiz."

Temsilciler Meclisi'ndeki duruşmanın üzerinden iki saatten fazla bir süre geçmesine rağmen, milletvekilleri Gizli Servis direktörü Kimberly Cheatle'ın Donald Trump'ın neredeyse suikasta kurban gitmesine yol açan güvenlik zaaflarıyla ilgili sorulara cevap vermemesinden duydukları hayal kırıklığını dile getirmeye devam ediyor.

Hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar, Cheatle'ın miting sırasında neler yaşandığı, saldırganın ateş ettiği çatıyı kimin izlediği ve Gizli Servis'in başarısızlıklarıyla ilgili diğer sorulara yanıt vermeyi reddetmesini eleştirdi.

Cheatle, bu sorulara neden cevap veremediğini açıklamak için devam eden soruşturmalara atıfta bulunmaya devam etti.

Ohio'lu Demokrat Temsilci Shontel Brown, bir dizi yanıtsızlığın ardından Cheatle'a, "Bunu bizim için kolaylaştırmıyorsunuz" dedi.

Arizona'dan Cumhuriyetçi Temsilci Andy Biggs, Cheatle'ı engellemeye çalışmakla suçladı.

"Bugün gelip bize cevap vermeye hazır olmalıydın," dedi Biggs. "Bugün istifa etmenizi istiyorum. Bugün."

Milletvekilleri, duruşma dışında bile Cheatle'a olan hayal kırıklıklarını dile getirdiler.

Tennessee'li Cumhuriyetçi Temsilci Tim Burchett, komitenin Cheatle'dan yanıt alamadığını ve Cheatle'ın "kesinlikle" istifa etmesi gerektiğini ve geçen hafta kovulması gerektiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 22.7.2024 19:34

İLGİLİ HABERLER