Gündem
  • 21.10.2024 16:37

Milli Savunma Bakanlığı : Fetullah Gülen vatansız bir alçak olarak öldü

MSB'den Fethullah Gülen açıklaması: Vatansız olarak öldü

Milli Savunma Bakanlığı, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümüne ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık, "Asil Türk milletinin istiklal ve istikbaline kast eden, devletimize ve kahraman ordumuza büyük zarar veren FETÖ elebaşı ölmüştür. Bu hainin 'vatansız' olarak ölmesi ve sonsuza kadar bu şekilde hatırlanacak olması, bu yapının mağdurlarının acısını dindirmese de, vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu göstermesi açısından ibret vericidir" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

Mankurtlaştırdığı beyinlerle asil Türk milletinin istiklal ve istikbaline kast eden, devletimize ve kahraman ordumuza büyük zarar veren FETÖ elebaşı ölmüştür.

Bu hainin “vatansız” olarak ölmesi ve sonsuza kadar böyle anılacak olması, bu yapıdan zarar gören vatandaşlarımızın acılarını dindiremese de vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu göstermesi bakımından ibretliktir.

Hâlâ bu yapının esiri olarak vatanına, milletine ihanet etmekte ısrar edenler bundan ders almalı ve bir an önce yüce Türk adaletine teslim olmalıdır.

Her türlü değeri istismar ederek insanımıza ve ülkemize ihanet eden başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemiz, kökleri kazınana kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

 

Bu vesileyle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor; gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

15 Temmuz gazileri terörist Fetullah Gülen’in ölümünü sevinçle karşıladı: O bir vatansız olarak öldü!
. FETÖ terör örgütü 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı hain darbe girişiminde 252 vatan evladını şehit etti. FETÖ elebaşı terörist Fetullah Gülen ise ABD'nin Pensilvanya'daki eyaletinde can verdi. 15 Temmuz gazileri, vatan haini Fetullah Gülen'in ölümünü sevinçle karşıladıklarını ve bugünün en mutlu günleri olduklarını söyledi. 15 Temmuz gazilerinden İlhami Çil, "Her bir şehidimiz için bu toprağa dikilen, o ise bir vatansız olarak öldü. O bir hain olarak öldü" dedi.

Binlerce Türk gencini devşirerek ülkesine düşman eden ve koca bir neslin yok olmasına sebep Fetullahçı Terör Örgütü ele başı Fetullah Gülen'in ABD'de ölmesinin ardından 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, 15 Temmuz Şehitler Makamında açıklama yaptı. Açıklamada bazı 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla geziler de hazır bulundu.


Bugün çok önemli bir anı yaşadıklarını aktaran Turunç, "Bugün çok önemli bir anı, bir günü yaşıyoruz. Yıllar öncesinden başladığı hainliği 15 Temmuz darbe girişimiyle zirveye çıkaran bir hainin uzun yıllardan beri kaçmış olduğu Amerika'da ölüm haberini aldım. 15 Temmuz şehit aileleri adına ve gazilerimiz adına bir taraftan sizler de sevincimizi paylaşırken böyle bir hainin ölmesi bizi sevindirmektedir. Ayrıca biz yıllardan beri ailelerle konuştuğumuzda şehit aileleri ve mağdur ailelerle konuştuğumuzda o hainin ölmeden Türkiye'ye iadesi ve ölümüne sebebiyet verdiği ve gazi bırakıp uzuvlarını kaybeden gazilerimiz adına son nefesine kadar hapis yatmasını birazcık da olsa acılarını dindireceğini ifade etmişlerdi.
Bugün tabii ölüm haberini almış olmamız, aileleri bir yerde sevindirdi. Acıları tabii dinmeyecek. Bu topraklara ihanet eden bu millete ihanet eden özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı emperyal ülkelere satmak isteyen bir insanın ölümü bu kadar kolay olmamalıydı. Milletimizin nezdinde vatanseverler nezdinde o bir haindi. Dolayısıyla onun ölümü gerçekten çocuklarını, yakınlarını kaybeden insanlar açısından bir nebze olsa acılarını dindirmiş olacak" dedi.


"O BU TOPRAKLARA YAKIŞMIYOR"

Terörist başının cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi düşüncesi hakkında konuşan Başkan Turunç, "Yanımda şehit yakını arkadaşlarım, gazilerimiz var. Onların da temennisi şu ki bu hain nasıl ki bu topraklara yakışmadığı için kaçtı. Amerika'da yaşadı ve emperyal ülkelerle bu ülkenin geleceğini, milletin geleceğine yönelik adımlar attıysa nereye kaçtıysa, kimi seviyorsa onların mezarlıklarına defne olmasını biz gerçekten arzu ediyoruz. Bu topraklara yakışmıyor. Kesinlikle onun o cesedinin bu topraklara gelmesini arzu etmiyoruz" diye konuştu.


"O BİR VATANSIZ OLARAK ÖLDÜ"

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Fetullahçılar tarafından vurularak gazi olan İlhami Çil, "Biz bu hainlerin yurt dışında ölmelerini beklemezdik. Biz isterdik ki bizim yargımız tarafından adaletli bir şekilde yargılasın. Bu hainin orada vefat etmesi bir nebze de olsun şehit ailelerimizin ve gazilerimizin kalbine su serpmiştir. Biz tabii bu bulunduğumuz şehitler makamında da görüyorsunuz burada 252 tane servi ağacımız var. Her bir şehidimiz için bu toprağa dikilen, o ise bir vatansız olarak öldü. O bir hain olarak öldü. İstiyoruz ki bu hainin cesedi bu topraklara getirilmesin. Kesinlikle buna tevessül edilmesin. Çünkü bu şehitlerimizi ve gazilerimizi de incitir" açıklamasında bulundu.

"BUGÜN EN MUTLU GÜNÜM"

Şişli Harbiye'de Fetullahçı askerler tarafından 5 kurşunla vurulan ve iki bacağına isabet eden kurşunlar sebebiyle engelli kalan Yaşar Parlak, Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünü kendisinin en mutlu günü olarak değerlendirdi. Parlak, "15 Temmuz 2016 gecesinden bugüne kadar sekiz yıl içerisinde şu bir gerçek bugün benim en mutlu günüm.

Güncellenme Tarihi : 21.10.2024 16:42

İLGİLİ HABERLER