Spor
  • 10.9.2004 04:17

MİLLİ TAKIMDA İLK OPERASYON!..

Gürcistan maçında Milli Takım’ın yüzde 70’i, Yunanistan maçında da yüzde 85’i yenilenmişti. Beklenenden farklı bir onbir sahadaydı. ‘Gürcistan maçında yaşananları bir milad olarak kabul edin. O olaylar pekçok şeyi tetikleyecek. Sahaya bakın ve anlayın.’

SAHAYA bakın ve anlayın... Bu sözler, Milli Takım’daki değişimin habercisiydi.. Bir başka değişle yaklaşan operasyonun.. Gürcistan maçında Milli Takım’ın yüzde 70’i, Yunanistan maçında da yüzde 85’i yenilenmişti. Beklenenden farklı bir onbir sahadaydı. Kadroda Hasan Şaş yoktu. Hasan kırmızı kart cezalısıydı ve zaten oynatılmayacaktı.

Ama ya Hakan Şükür?

Fizik yapıları mükemmel, uzun boylu Yunan savunmasına karşı forma giymesini beklediğimiz Hakan Şükür de ilk on birde yoktu.

Maç günü, Hakan’ın forma giymeyeceği ve sakat olduğu kulaklara fısıldanıyordu.

Yunanistan maçı öncesi bütün gözler Hakan Şükür’e çevrildi. Hakan, ısınmak için sahaya çıktı. Yaklaşık 30 dakika çalıştı. Sakatlığını herkese gösterircesine sekiyor, ‘Oynayamayacağım’ diyordu.

Ve kadro ile birlikte resmi açıklama yapıldı. ‘Hakan’ın sakatlığı nüksetti. Oynayamayacak.’

Yıldız futbolcu da, benzer bir açıklama yapıyor,
‘oynamayı çok isterdim’ diyor ve kimsenin bu olayı speküle etmemesini rica ediyordu.

Ama iddialara göre gerçek bu değildi. Milli Takım’a yakın bir kaynak, artık işlerin başka türlü yürüyeceğini ifade ediyor ve ekliyordu, ‘Hakan Şükür sakat değildi. Hiçbir şeyi yoktu. Oynatılmadı.

Aynı kaynak, Hasan Şaş’ı işaret ediyor ve ‘Operasyon yaparken bazı şeyleri gözardı edemezsiniz. Hasan, Atina’ya götürüldü ama o da cezasını görecek. O kırmızı kart unutulmadı’ diyordu.

Kısacası Gürcistan maçı sonrası, Milli Takım’da radikal kararların alındığı ve bunların artık hayata geçirileceği, ve bunun ilk adımının Yunanistan karşısında sahaya çıkan takımla atıldığı iddia ediliyordu.

Hakan Şükür oynatılmamıştı. Bu teknik olduğu kadar, idari bir karar deniyordu. Ve ardından Okan Buruk işaret ediliyordu. Ve, ‘Gürcistan maçında yaşananları milad olarak kabul edin. O olaylar pek çok şeyi tetikleyecek. Yanal çok büyük olasılıkla Hakan Şükür ile Hasan Şaş’ı bundan sonraki karşılaşmalarda oynatmayacak’ deniyordu.

‘Sahaya bakın ve anlayın’ bu sözler Hakan Şükür, Hasan Şaş ve Okan Buruk ve Bülent için bir anlamda Milli Takım için sonun başlangıcı olarak kabul edilmeli.

Yunanistan milli maçı sonrası Ersun Yanal tüm futbolcuların dikkatini çekti ‘Hakan Şükür sağlam, Hasan cezalı bile olmasaydı bu karşılaşmada oynatmayacaktık .’ İşte bu konuşmadan anlam çıkartan ay yıldızlılar Yanal’ın 2006 Dünya Kupası grup eleme maçlarına revizyon yaparak takımda gizli operasyon yaptığını iddia etti. 

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER