Spor
  • 9.9.2004 02:08

MİLLİ TAKIMLAR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERSUN YANAL: "TAKIMDAKİ İSTEK VE ARZU BİZİ UMUTLANDIRDI"

MANOL KOSTİDİ - MASUM ER
ATİNA  - A Milli Futbol Takımı, 2006 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Yunanistan ile golsüz berabere kalarak, grubundaki 2. maçında da galibiyete ulaşamadı.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç sonrasında yaptığı açıklamada, gruptaki takımların eşit güçte olduğunu belirtti. Avrupa Şampiyonu Yunanistan ile dünya üçüncüsü Türkiye'nin karşı karşıya geldiğini ifade eden Yanal, "2 komşu tarihsel bağlarını futbol ile birleştirdi. Futbol adına sahada sıcak saatler vardı. Avrupa Şampiyonu olan Yunanistan aynı tarzda oynayacaktı. Biz de onların oyuncularını kontrol altına almaya çalıştık. Sonuçta puanları paylaştık. Ancak en güzel olan dostluk. Bu grupta, anlaşılan son ana kadar lider belli olmayacak'' dedi. Gürcistan maçında istenilen oyunu sahaya yansıtamadıklarına dikkati çeken Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Gürcistan iyi bir takım, biz de çok iyi oynamadık. Yoğun eleştiriler sonrasında gerilimli olan oyuncular burada iyi oynadılar. Biraz daha iyi oynayabilseydik istediğimiz sonucu alabilirdik. Özellikle son dakikaya kadar karşı takımın kalesinde gol aradık. Lider oyuncularımız Emre, Nihat, Fatih ve Okan sorumluluklarını iyi taşıdılar. Futbolda sonuçların birbirine yaklaştığını gördük. Bütün takımlar birbirini yenebiliyorlar. Dünya Şampiyonası'nda gördüğümüz tabloyla Avrupa Şampiyonası'nda gördüğümüz tablo pek farklı değil. Bu aldığımız puanla sonuna kadar mücadelede olduğumuzu gösterdik. 2-3 hafta içerisinde oyuncularımızın formu oturacak. Takımdaki istek arzu bizi umutlandırdı''
Milli futbolcu Emre Belözoğlu ise, her maça kazanmak için çıktıklarını belirterek, "Hem içeride hem dışarıda tüm maçlarımıza kazanmak için çıkıyoruz. Özellikle belirtmek isterim ki, Yunan taraftarları bizi çok iyi ağırladı, hiçbir taşkınlık yapmadı. Türk seyircisinden de aynısını bekliyoruz. Bir puan aldığımız için mutlu değiliz. Önümüzde daha çok maç var. Önemli olan kaybetmemekti. Ancak kaybettiğimiz 2 puan var. Bunun için üzülüyoruz" diye konuştu.
Milli futbolcu Nihat da, Yunanistan karşısında iyi bir mücadele sergilediklerini ifade ederek, "Hedefimiz 3 puandı. Son Avrupa Şampiyonu Yunanistan ile kendi sahasında karşılaştık. Net gol pozisyonlarına girdik. Ancak bunları değerlendiremedik. Bir puana sevinemiyoruz. Bu karşılaşmadan 3 puanla ayrılabilirdik. Bundan sonra grupta oynayacağımız tüm maçlarda galip gelmeyi hedefliyoruz. Bugün sahada mücadele eden bir milli takım vardı. Herkes sahaya yüreğini ortaya koydu" dedi.
Sakatlığı nedeniyle Yunanistan maçında forma giymeyen golcü futbolcu Hakan Şükür ise, Gürcistan maçında bir sakatlık geçirdiğini hatırlatarak, sakatlığı nedeniyle forma giyemediğini, lig maçına kadar yetişebileceğini belirtti.
Yunanistan Teknik Direktörü Otto Rehagel ise, karşılaşmanın yüksek tempoda oynandığını söyleyerek, "Gol atılmasa bile yüksek düzeyde bir oyun oldu. Türk takımı her bakımdan çok iyi oynadı. Takımımız hücuma önem verse de gol kaydetmekte problemimiz var. Yine de iyi oynadığımız söylenebilir. Türkler son derece hareketliydi. Çok iyi bir oyun, adil bir sonuçla bitti. Yendiğimiz zaman tabii ki daha mutlu oluyoruz. Ancak Ay-yıldızlılar çok iyi bir oyun çıkardılar. Bugün Arnavutluk'a karşı yaptığımız yanlışları yapmadık. Bu da oldukça olumlu'' şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:53

İLGİLİ HABERLER