Yaşam
  • 5.5.2010 11:34

MİNİK NAZLIHAN’I FAKİRLİK ÖLDÜRDÜ!

İzmir’in Basmane semtinde yoksulluk bir aile dramına neden oldu. Geçen yıl berber eşi Zeki Taşer’den (29) boşanan Yasemin Uçaner (34), dört çocuğuyla birlikte kirada oturan ve işçi emeklisi olan babası ve ev kadını annesinin yanına yerleşti. Çalışmayan ve komşularının yardımlarıyla çocuklarına bakan Uçaner, faturası ödenmediği için elektriği kesilen evde “yatırdığı kızı Nazlıhan (2) uyanınca korkmasın” diye mum yakıp odadan çıktı. Mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında, odaya dolan duman minik kızın ölümüne neden oldu.

5 ay önce kesilmişti
Uçaner, çocukları ilköğretim 1’inci sınıf öğrencisi Baran (8), Serkan (5), Nazlıhan (2) ve 9 aylık Cihan Taşer ile birlikte Kocakapı mahallesinde kirada oturan annesi Hacer Uçaner (75) ve babası Mehmet Uçaner (77) ile yaşamaya başladı. Evin elektriği, ödenemeyen 600 TL’lik borç nedeniyle 5 ay önce kesildi. Önceki akşam saatlerinde uyuyan küçük kızı Nazlıhan’ı ikinci kattaki odaya götüren Uçaner, uyanınca korkmaması için de odada bir mum yakıp ayrıldı.
Saat 23.00 sıralarında evin ikinci katından dumanların çıktığını fark eden mahalle sakinleri, durumu polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Evin kapısını da çalan komşular, ikinci kattan dumanların yükseldiğini haber verdi.
Uçaner’in kızının ikinci katta uyuduğunu söylemesi üzerine, minik kız duman dolu odadan çıkarıldı. Zehirlendiği anlaşılan Nazlıhan, hemen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü ancak kurtarılamadı.

24 NİSAN DOĞUM GÜNÜYDÜ
24 Nisan’da Nazlıhan’ın doğum gününü kutlayan yakınları, ölüm haberini alınca sinir krizi geçirdi. Nazlıhan’ın hastane morguna kaldırılan cesedine otopsi yapılacağı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:06

İLGİLİ HABERLER