Gündem
  • 24.8.2024 00:18

Mısır 5 limanından İsrail'e cayır cayır malzama taşıyor

Gazze Savaşı sırasında 5 Mısır limanı İsrail için önemli tedarik limanları haline geldi. “Arabi Post” Hayfa ve Aşdod'a mal taşıyan gemileri düzenli olarak izliyor

Mısır limanları, Gazze'deki savaş döneminde İsrail işgaline periyodik olarak kargo taşımakla sınırlı olan birçok kargo ve çimento gemisi için ana istasyonlara dönüştü.

 "Arabi Postası" 19 geminin faaliyetlerini birkaç yıl boyunca izledi. Aylar önce onları deniz verileriyle takip ettim, özellikle de bu gemilerin İsrail limanları ile Mısır limanları arasında gidip gelmeleriyle sınırlı olan deniz rotaları.

Mısır ve İsrail limanları arasında nakliyesini takip ettiğimiz bu 19 gemi , bir Mısır gemisi de dahil. Mısır ve İsrail limanları arasında gidip gelen ve yüklerini işgale taşıyanlar sadece onlar değil. İki taraf arasında mal alışverişi vardı ancak faaliyetleri 19 gemi gibi Mısır ile İsrail arasındaki hareketle sınırlı değildi .

Gemilerin İsrail limanlarına gelişini takip ettiğimiz dönemde, Mısır dışında İsrail limanlarına Arap ülkelerinden gemi gelmemiş olup, önümüzdeki günlerde her iki tarafın limanları arasında düzenli seferler yapılması planlanmaktadır.

Mısır limanları, İsrail limanlarına, özellikle de stratejik Hayfa limanına ek olarak Gazze'ye yaklaşık 29 kilometre uzaklıktaki Aşdod limanına yakınlığı nedeniyle, İsrail işgaline ve işgalinden mal taşımak için hayati noktalar olarak görülüyor. Limanların birbirine yakınlığı, nakliye maliyetini azaltır ve bu da Gemi ile sevk edilen mallar için açılış fiyatlarına yansıtılır.

Gemiler Mısır ve İsrail limanları arasında taşınıyor

Mısır'dan İsrail'e periyodik olarak yük taşıyan gemilerin "Arabi Post" tarafından gerçekleştirilen takibi , tamamı Akdeniz'e bakan, ikisi İsrail (Ashdod ve Hayfa) ve 5'i Mısır olmak üzere 7 limanın faaliyetlerine ilişkin verilere dayanıyor. Deniz, yani Port Said ve Abu Qir, İskenderiye, Dekheila ve Damietta.

Gemi faaliyetlerine ilişkin takip dönemi son üç ay (Haziran, Temmuz ve 22 Ağustos 2024'e kadar) ile sınırlıydı ve bu dönemde seyahatlerinin çoğunun Mısır ve İsrail limanlarıyla sınırlı olduğunu ve gemilerin özellikle takip edildiğini gördük. Kıbrıs gibi üçüncü taraflara yapılan çok az sayıda kısa gezi dışında, iki tarafın limanları arasındaki bu hareket döngüsünü kırmadı.

19 gemi, konteyner mallarını taşımak için 7 kargo gemisi, çimento taşımak için 6 gemi, 5 genel kargo gemisi ve tahıl, şeker ve kömür gibi paketlenmemiş mallar anlamına gelen dökme yük taşımak için bir gemi arasında değişmektedir.

Bu gemiler, Gazze savaşı sırasında Mısır ile İsrail arasında yük taşımak için onlarca sefer yapmış, Mısır ve İsrail limanlarında birkaç gün (bir ila üç gün arasında) demirlemiş, ardından yüklerini boşaltmak için yola çıkmış, aynı süre boyunca beklemişlerdi. vardıkları limanlara gittiler ve geldiği tarafa doğru yelken açmak için tekrar geri döndüler.

Gazze'deki savaş döneminde en az 19 geminin Mısır ve İsrail limanları arasında



 

Güncellenme Tarihi : 24.8.2024 23:01

İLGİLİ HABERLER