Gündem
  • 15.7.2024 19:51

Mısır Süveyş Kanalı'nı 1 trilyon dolara satıyor mu?

Süveyş Kanalı İdaresi, Mısır'ın en önemli hayati arterinin trilyon dolara satışıyla ilgili gerçeği açıkladı

Süveyş Kanalı İdaresi Cumartesi günü Mısır hükümetinin Süveyş Kanalı'nı bir trilyon dolara satma niyetine ilişkin dolaşan bilgilerin geçerliliğini yalanladı ve bu konuda dolaşan ses klibinin uydurma olduğunu vurguladı.

بيع قناة السويس مقابل تريليون دولار.. الحكومة المصرية توض... - السياسة

Bu yalanlama, Mısır'daki bazı sosyal medya sitelerinin hükümetin Süveyş Kanalı'nı trilyon dolara satmayı planladığını iddia eden bir ses klibini yayınlaması ve Kabine Medya Merkezi'nin Süveyş Kanalı İdaresi ile temasa geçmesi ve haberi yalanlamasının ardından geldi.

الحكومة المصرية تنفي اعتزامها بيع قناة السويس مقابل تريليون دولار - المشهد

Süveyş Kanalı İdaresi, Facebook üzerinden yaptığı resmi açıklamada, ses klibinde yer alan bilgilerin sahte olduğunu ve gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını açıklayarak, Süveyş Kanalı'nın tamamen Mısır'a ait olacağını ve yönetiminde olsun, Mısır'ın egemenliğine tabi kalacağını vurguladı. , işletme veya bakım ve Kanal İdaresinin tüm personeli Mısır vatandaşı olan çalışanlar ve teknisyenler ve yöneticiler olarak kalacak.

Yetkili, Mısır Anayasası'nın “devletin kendisine ait uluslararası bir su yolu olarak Süveyş Kanalı'nı koruma, geliştirme ve muhafaza etme taahhüdünü” öngören 43. maddesi uyarınca kanala veya anayasal olarak korunan tesislerine zarar veremeyeceğini vurguladı. aynı zamanda kanal sektörünü seçkin bir ekonomik merkez olarak geliştirmeye kararlıdır.”

Komisyon vatandaşlara yalanlara yönlendirilmemeleri ve güvenilir kaynaklardan bilgi almaları çağrısında bulundu.

Mısır Bakanlar Kurulu Medya Merkezi, medya ve sosyal paylaşım sitesi kullanıcılarına, yayınlananlar konusunda dikkatli olmaları, bilinmeyen kaynaklardan gelen haberlere kulak asmamaları çağrısında bulundu ve bu konuda herhangi bir soruşturma olması durumunda, Süveyş Kanalı İdaresi'nin resmi web sitesine veya Kurumun Facebook'taki web sitesine.

Kaynak: Mısır medyası

 

Güncellenme Tarihi : 16.7.2024 23:47

İLGİLİ HABERLER