Gündem
  • 12.1.2024 12:17

MİT'in yakaladığı MOSSAD casuslarından birisi HAMAS liderinin koruması çıktı

Türkiye'nin yakaladığı MOSSAD casuslarından biri Hamas liderinin kişisel koruması çıktı..
Türk polisinden gelen bilgiler İsrail casus ağıyla ilgili yeni ayrıntıları ortaya çıkardı

Türk polisi, Filistinliler ve Hamas'la geniş ölçüde bağlantılı olanlar hakkında bilgi toplayan bir İsrail istihbarat ağının tutuklandığını duyururken, Türk medyası da güvenlik kaynakları aracılığıyla Mossad adına casusluk yapmakla suçlanan ağ hakkında yeni ayrıntılar yayınladı.

İngiliz internet sitesi Middle East Eye'a göre, Türk istihbaratı ve polis memurları geçen hafta çeşitli valiliklerde 34 sanığı tutukladı ve mahkeme 5 Ocak Cuma günü şüphelilerden 15'inin tutuklanması yönünde resmi emir çıkardı.

Bilgi toplamak için birden fazla görev 

MOSSAD casusu şüphelilerin ifadeleri,  Filistinliler hakkında kişisel bilgiler, onlarla ilişkili mağazaların resimleri ve ikamet ettiklerine inanılan konut kompleksleri hakkında bilgi toplamak gibi bir dizi görevi yerine getirdiklerini ortaya çıkardı.

MOSSAD  muhbirlerinin bu bilgiyi “Mescid-i Aksa Tufanı” sonrasında ilettiklerini gösteriyor. 

Eski Hamas Lideri Meşal: Topraklarımızı savunma hakkımız var - Son Dakika  Haberleri
HALİD MEŞAL

Halen kaçak olan ve "MZ" kod adını taşıyan sanıklardan birinin, Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'in koruması olarak çalıştığı ve işgal istihbaratçılarıyla işbirliği yapmakla suçlandığı belirtiliyor. 

Polis, şüphelilerin topladığı bilgilerin "İsrail İstihbarat Servisi İnternet Operasyonları Merkezi " adlı İsrail birimine gönderildiğini belirtirken, Türk yetkililer ülkelerindeki operasyonun hem Mossad hem de Shin Bet tarafından yürütüldüğünü söylüyor. ancak bahsi geçen merkezin hangisinin kontrolünde olduğu henüz belli değil.

Artık bilinen şey, bu ağın büyük olduğu ve Türkiye'deki Filistin toplumu hakkında önemli bilgiler topladığıdır.

Bilginin teslimi

İngiliz internet sitesi, "HMA" kod adlı şüphelinin, Arapça bilgisi sayesinde İstanbul'un Fatih ilçesindeki Sağlık Müdürlüğü'nde toplum destek görevlisi olarak çalıştığını, yaralılar ve yaralılar hakkında bilgi toplamakla görevlendirildiğini belirtiyor. 

Bu arada polis, HMA'yı sağlık sistemi içindeki konumunu istismar etmek ve işgal istihbarat yetkililerine bilgi satmakla suçluyor. 

Polis raporunda ayrıca belirli dosyaları korumak için cihazlarına Truecyrpt adlı bir şifreleme programı yüklediği belirtiliyor. Program herhangi bir gelişme göstermedi ve 2014'ten beri desteklenmiyor, ancak kullanıcının dosyaları İnternet üzerinden başka bir kullanıcıya göndermeden önce bilgisayarında yerel olarak şifrelemesine olanak tanıyan etkili ve ücretsiz bir araç olmaya devam ediyor.

Bu arada "HH" kod adlı Suriyeli bir şüphelinin, Filistinlilerin yaşadığına inanılan apartmanların cephelerinin fotoğraflarını çektiğini belirten polis, fotoğrafların Google Haritalar uygulamasına yüklendiğini ve daha sonra İsrailli işbirlikçilerine aktarıldığını söyledi.

İddialar, HH'nin aralık ayında fotoğraflar karşılığında 12 bin 400 lira (414 dolar) aldığını gösteriyor.

Lübnan vatandaşı "MB" ise, Filistin'in durumu hakkında farkındalık oluşturan Uluslararası İrade Gençlik Derneği hakkında casusluk yapmakla suçlanıyor.

"MB" örgütün bir çalışanıydı ve 500 dolar karşılığında kendisini işe alan kuruluşla yaklaşık 20 ila 25 kişinin kişisel bilgilerini paylaştığı söyleniyor. Türk polisi, MP'nin ilgili bilgiyi İsrail merkezine gönderdiğini iddia ediyor.

Ayrıca İstanbul'daki Filistinlilere burs sağlamayı amaçlayan bir eğitim kurumunda çalışan "KA" kod adlı bir Türk vatandaşı da var.

Diğer milletlerden olanlar arasında, polisin şüpheli casuslara ödeme yaptığına inandığı Kenya vatandaşları da vardı.

Türk yetkililer ayrıca 12 şüphelinin hâlâ kaçak olduğuna ve muhtemelen ülkeyi terk etmiş olduğuna inanıyor.

Aralık ayındaki operasyon, 2021'den bu yana İsrail istihbarat servisleriyle bağlantılı muhbir ve ajan ağlarına karşı düzenlenen dördüncü Türk karşı istihbarat 

Güncellenme Tarihi : 12.1.2024 22:11

İLGİLİ HABERLER