Gündem
  • 6.9.2024 04:00

MİT'ten Libya çıkarması

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı İbrahim Kalın, Libya Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe ile bir görüşme gerçekleştirdi.

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü - Haber 7 GÜNCEL

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Libya Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe ile iki ülke arasındaki ilişkiler, ortak öneme sahip dosyalar ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmeleri ele aldı.

UBH'nin resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamaya göre Başbakan Dibeybe, MİT Başkanı Kalın'ı başkent Trablus'taki makamında ağırladı.

Türkiye ile Libya arasında kritik temas: MİT Başkanı Kalın ile Libya  Başbakanı Dibeybe ortak öneme sahip dosyaları ele aldı | Politika Haberleri

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile önemli bir görüşme yaptı.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, henüz tam bir istikrara kavuşamayan Libya Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe ile iki ülke arasındaki ilişkiler, ortak öneme sahip dosyalar ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmeleri ele aldığı bir görüşme yaptı.

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı ile görüştü - Son Dakika Milliyet

UBH'nin resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamaya göre Başbakan Dibeybe, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı başkent Trablus'taki makamında ağırladı.

ORTA DOĞU'DAKİ GELİŞMELER ELE ALINDI

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, ortak öneme sahip dosyalar ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmeler ele alındı.

ORTAK ÇALIŞMA VURGUSU

İkili ayrıca, siyasi ve güvenlik alanlarında işbirliğini artırmaya odaklanarak, bölgesel istikrarı desteklemek ve sivilleri korumak için ortak çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

 

Güncellenme Tarihi : 6.9.2024 09:21

İLGİLİ HABERLER