Asayiş
  • 7.9.2024 17:00

MİT'ten Süleymaniye'de operasyon: Sözde sorumlu öldürüldü

MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde İran sorumlusu etkisiz hale getirildi
Son dakika: MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde İran sorumlusu Saliha Akbıyık'ı Irak'ın Süleymaniye kentinde nokta operasyonla etkisiz hale getirdi..

MİT'ten Irak'ın Süleymaniye kentinde nokta operasyon...

Terör örgütü PKK/KCK’nın sözde üst düzey yöneticilerine yönelik operasyonlar sürüyor.

SÜLEYMANİYE KENTİNDE OLDUĞU TESPİT EDİLDİ
MİT’in saha çalışmaları neticesinde PKK/KCK’lı Saliha Akbıyık'ın, Irak'ın Süleymaniye kırsalında İran sınırındaki Süleymaniye Pencevin bölgesinde olduğu tespit edildi. Terörist düzenlenen nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

BİRİNCİ DERECE SORUMLUYDU

Saliha Akbıyık, terör örgütünün İran yapılanmasında birinci derece sözde sorumlu olarak faaliyet yürütüyordu. 1993 yılından bu yana örgüt içinde bulunan Akbıyık, İran-Irak sınır hattında barınan tüm teröristlerin faaliyetlerinden de sözde birinci derecede sorumluydu.

Nujiyan Amed kod Saliha AKBIYIK Kimdir?

PKK/KCK Merkez Komite ile YJA Star Merkez Karargâh üyesi olan Saliha AKBIYIK aslen Diyarbakırlıydı.

AKBIYIK, 1993 yılında Mersin’de PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına katıldı. Yunanistan’da terör örgütünün kamplarında eğitim aldı.

Suriye’de bulunduğu dönemde gençlerin örgüte katılımını sağladı. Terör örgütünü toplumsal, siyasi ve silahlı kanatlarında faaliyet gösterdi. Irak’a geçtiği dönemde Kandil, Zap, Metina ve Mahmur’da silahlı faaliyetlerde yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 7.9.2024 15:24

İLGİLİ HABERLER