Spor
  • 15.6.2024 16:43

Montella, 'İdeal 11'imiz yok' eleştirilerine yanıt verdi

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan karşılaşması öncesinde "Genellikle insanlar ilk 11'e takılı kalıyor ama maçın kaderini değiştirecek oyuncular sonradan oyuna dahil olan arkadaşlarımız" dedi.

A Milli Takımımız, Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Gürcistan ile karşı karşıya gelecek.

18 Haziran Salı akşamı saat 19.00'da F Grubu ilk maçında Gürcistan'la Signal Iduna Park'ta kozlarını paylaşacak millilerde teknik direktör Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.

“Ben burada hem güven hem inanç aşılamak zorundayım”

TRT Spor'a konuşan Montella, sözlerine şu şekilde başladı:

Çok büyük hedeflerimiz olması lazım. Bunun için de çok çalımamız gerekiyor. Sahaya çıkınca her şeyimizi vermek zorundayız. Her şeyi başarabilmek için çok çalışmanız gerekiyor. Biliyorsunuz her insan stresi farklı şekillerde yaşayabiliyor. Ben burada hem güven hem inanç aşılamak zorundayım.

"Beklentimiz şu yönde oynayabilirse 3. maç itibarıyla oynamasını isteriz"

İrfan Can Kahveci'nin sakatlığıyla ilgili konuşan Montella, şunları dedi:

İrfan Can Kahveci, Polonya maçında ufak bir rahatsızlık hissetti. Benim için çok önemli bir futbolcu. Elimizden geldiğince onun için seferber olduk. Beklentimiz şu yönde oynayabilirse 3. maç itibarıyla oynamasını isteriz.

"Adapte edersek Kaan Ayhan ve Ahmetcan Kaplan'ı da bek olarak görebiliriz"

Savunma rotasyonuyla ilgili Vincenzo Montella, şu sözleri sarf etti:

3 tane tam bekimiz var. Adapte edersek Kaan Ayhan ve Ahmetcan Kaplan'ı da bek olarak görebiliriz. Biliyorsunuz 4 günde bir maç oynayınca onları geri dönüşünü düşünmemiz gerekiyor.

"İsmail Yüksek çok iyi hazırlanıyor ve sakatlığını atlatmaya hazırlanıyor"

İsmail Yüksek'in son durumu hakkında İtalyan çalıştırıcı, şu şekilde konuştu:

İsmail Yüksek çok iyi hazırlanıyor ve sakatlığını atlatmaya hazırlanıyor. Ona ihtiyacımız var ve orta sahada onsuz oynamak istemiyoruz. Bek konusunda biraz endişem var çünkü 3 oyuncumuz var. Onları daha idareli kullanmak istiyorum.

"Maçın kaderini değiştirecek oyuncular sonradan oyuna dahil olan arkadaşlarımız"

'İdeal 11'imiz yok' eleştirilerine yanıt veren Vincenzo Montella, şu ifadeleri kullandı:

Hep aynı futbolcularla oynamaya devam ederseniz 70. dakikada farklı bir 11 sahada görürsünüz. Genellikle insanlar ilk 11'e takılı kalıyor ama maçın kaderini değiştirecek oyuncular sonradan oyuna dahil olan arkadaşlarımız.

"Şu anda karar aşamasındayız"

"Arda Güler 11'de başlayacak mı?" sorusunu Montella şöyle yanıtladı:

Dürüst olmak gerekirse Arda son maçta iyi bir performans gösterdi. Arda'nın tamamiyle isteklerimizi algılaması gerekiyor. Arzumuz var, onunla da başlayabiliriz. Ama hamle olarak da onu düşünüyoruz, şu anda karar aşamasındayız.

"Herkes kazanarak başlamak ister"

49 yaşındaki teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

Herkes kazanarak başlamak ister. Kazanırsak çok güzel bir doğum günü olur benim için. Kademeli bir şekilde adrenalin yükselterek maç yaklaştıkça hazır duruma gelmeliyiz.

"Gürcistan iyi kapanan bir takım sabırlı olmamız gerekiyor"

Montella, sabırlı olunması gerektiğini belirtti.

Bizim ilk hayalimizin başladığı nokta Gürcistan maçı, ikinci hayalimiz de gruptan çıkmak. Adım adım ilerlemek istiyoruz. Çok büyük hayallere sahip olmalıyız ama küçük adımlarla ilerlemeliyiz. Gürcistan iyi kapanan bir takım sabırlı olmamız gerekiyor. Bu maçta sabır çok önemli.

"Gençleri aynı anda oynatmak bir kumar olabilir"

Genç isimlerle ilgili konuşan Vincenzo Montella, şu değerlendirmeyi yaptı:

Biz de 5 tane genç futbolcu var. Bu futbolcular hala U21'de devam edebilir yaş olarak baktığımızda. Bu futbolcuların hepsi hemen hemen aynı bölgede oynuyor, onları aynı anda oynatmak bir kumar olabilir.

Güncellenme Tarihi : 15.6.2024 16:45

İLGİLİ HABERLER